Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
09.05.2023
21:25
Cene goriva na Hrvaškem
Grafika: ePosavje.com
Medtem ko se cene bencina in dizla v Sloveniji znižujejo, so cene goriv na Hrvaškem še nižje. Liter bencina stane 1,32 evra, dizla pa 1,23 evra, kar je približno deset centov ceneje kot pri nas.

Po gorivo na Hrvaško?

BREŽICE Poleg tega pa Hrvaška ponuja tudi ugodnejše cene plavega dizla in UNP. Čeprav se cene goriv spreminjajo, je trenutno razmerje med cenami na Hrvaškem in v Sloveniji v prid hrvaških voznikov in podjetij z voznim parkom.

Na drugi strani meje cenejše gorivo

Cene goriv so že nekaj časa v središču pozornosti tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. Medtem ko so cene goriv v Sloveniji zaradi ponovne uvedbe dajatve za fosilna goriva nekoliko višje kot na Hrvaškem, so se v obeh državah cene goriv v zadnjih dneh znižale.

Liter dizla v Sloveniji 1,421 evrov - na Hrvaškem 1,23 evrov

V Sloveniji se bo liter bencina pocenil za 2,6 centa na 1,390 evra, medtem ko se bo liter dizelskega goriva znižal za 2 centa na 1,421 evra. Cene kurilnega olja pa bodo padle za več kot 2 centa na liter - z 1,022 evra na 1,001 evra na liter. Kljub temu so cene goriv v Sloveniji še vedno nekoliko višje kot na Hrvaškem.

Skoraj 11 evrov cenejši tank goriva

Na Hrvaškem se je cena bencina znižala za 0,08 evra na liter in sedaj znaša 1,32 evra/liter, medtem ko se je cena dizla in plavega dizla znižala na 1,23 evra/liter in 0,73 evra/liter. Glede na trenutne cene goriv je nakup goriva na Hrvaškem v večini primerov ugodnejši kot v Sloveniji, zato ne preseneča, da se mnogi vozniki odločajo za prehod meje za nakup goriva. Za prazen 60-litrski tank goriva boste tako na drugi strani meje odšteli skoraj 11 evrov manj.

krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja