Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
06.12.2023
08:00
Foto: MoPZ Svoboda Brestanica
Moški pevski zbor Svoboda Brestanica se je 1. decembra na gradu Rajhenburg predstavil z letnim koncertom Sloven'c Slovenca vabi, tokrat tudi z gosti Oktetom Jurij Dalmatin iz Boštanja.

Brestaniški zbor s pesmijo nazdravil življenju

Moški pevski zbor (MoPZ) Svoboda Brestanica pod okriljem KD Svoboda Brestanica deluje že 78 let, od leta 2019 pod vodstvom zborovodkinje Nine Pisek, ki je taktirko prevzela od dolgoletnega zborovodje Janka Avsenaka. Petkov koncert je bil tako že tretji letni koncert 23-članskega zbora pod novim vodstvom, v zadnjih dveh letih pa so se jim pridružili še štirje novi člani.

S tokratnim koncertom so z izborom slovenskih ljudskih in različnih avtorskih pesmi s pesmijo predvsem slavili in nazdravljali življenju. Napitnice so izbrali predvsem z namenom, da povabijo prijatelje na druženje. Med drugim so obiskovalce nagovorili s pesmimi Sloven'c Slovenca vabi, Dolenjska, Ko b' sodov ne b'lo, Jes pa moj hvažek, Vinski brat in druge.

Fotogalerija (Foto: MoPZ Svoboda Brestanica):

Tako so s pesmijo Dolenjska povabili: »Pridi, Goren'c z mrzle planine, vabi Dolen'c v gorke doline«, v drugem delu pa so začeli s pesmijo Sloven'c Slovenca vabi: »Če se mu pit' ne gabi, naj pride v gorco k nam, smo dobre volje tam.« Tako so na oder povabili tudi goste Oktet Jurij Dalmatin Boštanj k soustvarjanju pevskega večera. Boštanjski oktet pod okriljem umetniške vodje Petre Stopar, ki je bil prej znan kot skupina Boštanjski fantje, je najstarejša vokalna skupina v Boštanju, ki neprekinjeno prepeva že od leta 1964, torej bodo prihodnje leto obeležili 60 let.

Prijetno druženje v veliki dvorani gradu Rajhenburg, ki ga je z besedo povezovala Klavdija Mirt, je z zahvalo in čestitkami za čudovit pevski večer zaključila predsednica KD Svoboda Margareta Marjetič, ki je v znak zahvale za delo MoPZ Svoboda Brestanica zborovodkinji Nini Pisek podarila šopek.

brestanica
rajhenburg

Pridružite se nam

Novice iz Posavja