Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
04.12.2023
07:01
Foto: Občina Brežice
Stanovalka Doma upokojencev Erika Hedwig Metelko je slavila stoti rojstni dan. Na praznovanju jo je obiskal tudi župan brežiške občine Ivan Molan.

Častitljivi jubilej

Stanovalka Doma upokojencev Brežice Erika Hedwig Metelko je je slavila 100. rojstni dan. Na slavju jo je obiskal tudi župan občine Brežice Ivan Molan, ki ji je ob jubileju čestital in zaželel veliko zdravja ter dobrega počutja.. Slavljenka je 100. rojstni dan slavila v družbi družine in prijateljev ter zaposlenih Doma upokojencev Brežice.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Na vprašanje o receptu za dolgo življenje nima odgovora

Vitka jubilantka je bila rojena 20. novembra 1923 v Herischdorfu v Nemčiji (sedanja Poljska). Po vojni se je v Nemčiji poročila z Ludvikom Metelkom in se preselila v takratno Jugoslavijo, natančneje v Brežice. Skupaj sta imela hčerko. Žal je bila usoda takšna, da je izgubila najprej moža in nato še hčer.

Visoka leta gospe Eriki niti malo ne ovirajo pri branju nemških in slovenskih revij, s katerimi si zelo rada krajša čas, in gledanju televizije. Veselje ji predstavljajo dve vnukinji in dve pravnukinji.

Ob vprašanju kakšen je recept za dolgo življenje pa pravi, da še sama nima pravega odgovora. Nikoli ni pazila kaj jé in se ni ukvarjala s športom, tako da predvideva, da so to podedovani dobri geni.

Gospe Eriki še enkrat iskreno čestitamo ob visokem jubileju in ji želimo vse najboljše!

brežice
DSO

Pridružite se nam

Novice iz Posavja