Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
22.02.2023
07:57
Brežice Izbrano / Brežice Selection
Foto: ZPTM Brežice
Brežiško visokokakovostno ponudbo odslej najdete pod skupnim imenom Brežice Izbrano / Brežice Selection, sporočajo z Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.

Brežice Izbrano / Brežice Selection

BREŽICE V Sloveniji se v zadnjih letih vse več destinacij odloča, da izdelke lokalnih ponudnikov podpre, promovira in prodaja pod skupno kolektivno blagovno znamko. Tudi v destinaciji Brežice smo se pridružili modelu »Izvorno Slovensko«, ki vpliva na celovito rast kakovosti ponudbe pridelkov, izdelkov in storitev označenih s kolektivno blagovno znamko. Brežiško visokokakovostno ponudbo z lokalno dodano vrednostjo odslej najdete pod skupnim imenom Brežice Izbrano / Brežice Selection.

Znamčenih že 67 izdelkov

Model »Izvorno slovensko« temelji na verigi vrednosti, ki povezuje ponudnike od vil do vilic. Vse pridelke, izdelke in gostinsko ponudbo oceni neodvisna strokovna komisija, kateri predseduje dr. Janez Bogataj. Ponudniki morajo zadostiti številnim merilom kakovosti, upoštevati trajnostne pristope in družbeno odgovorno poslovanje, zato potrošniki kolektivnim blagovnim znamkam zaupajo.

V kolektivni blagovni znamki »Brežice Selection« imamo trenutno v ponudbi 67 izdelkov, ki jo sestavljajo jedi in pijače postrežene na gostinski način ter rokodelski in živilski izdelki. Ponudba je sestavljena iz desetih različnih ponudnikov, ki so bili uspešni na ocenjevanju izdelkov. Svečana podelitev certifikatov kolektivne blagovne znamke bo 29.3.2023, ob 17:00 uri v Mestni hiši Brežice. Za vse ponudnike, ki niso zadostili kriterijem komisije in tistim, ki se na ocenjevanje niso prijavili, pa bo ocenjevanje izdelkov omogočeno v mesecu maju 2023. To bo tudi zadnji korak prvega nivoja ocenjevanj kolektivnih blagovnih znamk.

Fotogalerija (Foto: ZPTM Brežice):

V naslednjih tednih intenzivna promocija 67 znamčenih izdelkov

V drugi polovici leta načrtujemo vpeljavo drugega nivoja kolektivne blagovne znamke, ki vključuje namestitvene kapacitete, gastronomske prireditve in vodena gastronomska doživetja. Tu računamo na nepovratna sredstva iz javnih pozivov LAS. S tem korakom bomo še razširili ponudbo najbolj kakovostnih in kvalitetnih storitev ter izdelkov v občini Brežice, katerih intenzivna promocija znotraj ZPTM Brežice se bo odvila v naslednjih tednih.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

brežice
turizem

Pridružite se nam