Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
24.01.2023
13:28
Brežice v letu 2023
Grafika: ePosavje.com
V Brežicah bodo v letošnjem letu nadaljevali z lani začetimi investicijami, veliko priložnost za razvoj pa vidijo na področju turizma in trgovine. Brežičani so pristopili k promociji ponudbe.

Nadaljevanje investicij iz minulega leta

BREŽICE "Občina Brežice v letošnjem letu nadaljuje z investicijami, ki jih je začela v lanskem letu. To so investicije, povezane z evropskimi sredstvi, kot je kolesarka proti Krški vasi, hidravlične izboljšave vodovodnih sistemov skupaj z občino Bistrica ob Sotli, dograditev stavbe Zdravstvenega doma Brežice in Lekarne Brežice, investicije pa si želimo nadaljevati tudi v vseh krajevnih skupnostih," pravi brežiški župan Ivan Molan.

Brežice in razvoj turizma ter trgovine

Po končani obnovi Vodovodnega stolpa bodo dokončali še paviljon ob stolpu. Molan pravi, da bo ta dodatna turistična atrakcija. "V občini bo zelo pomemben ponovni zagon živahnega dogajanja v mestnem jedru, zato upam, da bomo letos zopet izvedli prireditvi Brežice, moje mesto in Mestna promenada ter da bomo imeli ostala dogajanja v mestu," dodaja in izpostavlja, da "da občina Brežice sloni predvsem na razvoju turizma in trgovine, kar nam gre zdaj na roko z ukinitvijo Schengena in uvedbo evra na Hrvaškem."

O padcu schengenske meje in vplivu na Brežice

S "padcem meje" Molan pričakuje, da bodo Brežice imele dodatno priložnost na turističnem, trgovskem in ostalem področju. "V zadnjih tednih se je močno povečal obisk v trgovinah, veliko je kupcev iz sosednje Hrvaške, ob sobotah v določene trgovine enostavno ne moreš iti, kar morda na nek način tudi moti domačine, vendar je to vsekakor dodatna priložnost, tako za trgovino kot tudi, da se s trgovino nekako pospeši razvoj turizma in Občina Brežice je že pristopila k promoviranju naše turistične ponudbe. Verjamem, da je to dodatna priložnost za občino Brežice," še pravi župan.

brežice
video

Pridružite se nam