Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
21.04.2023
08:06
Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Po besedah direktorice Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice Katje Čanžar je brežiški turizem v dobri kondiciji.

Podaljšanje poletnega dogajanja v mestu

BREŽICE Kot pravi direktorica ZPTM Brežice Katja Čanžar, je eden od njihovih ciljev podaljšanje poletnega dogajanja v mestu na račun trajnejših in bolj zelenih prireditev z namenom oživljanja starega mestnega jedra in vzpostavljanja dodatne ponudbe za turiste, ki bodo tedaj v destinaciji.

Lani zabeležili 137.000 nočitev več kot v letu 2021

Glede na uspešno vzpostavljeno kolektivno blagovno znamko Brežice izbrano in željo po postopni uveljavitvi nove podobe destinacije, bo njihov cilj v letošnjem letu stremenje k izboljšanem odnosu oz. ozaveščanju lokalnih prebivalcev o pomenu brežiškega turizma. "Prav dejstvo, da smo v letu 2022 v naši destinaciji zabeležili kar 137.000 nočitev več kot leto prej, je zgovoren podatek, ki bi se ga morali še bolj zavedati in ga morda izkoristiti vsi, ki tu živimo," dodaja Čanžar. Župan Ivan Molan izpostavlja, da si Občina prizadeva k vzpostavitvi čim več znamenitosti in druge, za turizem pomembne, infrastrukture, ki bodo v destinacijo privabile še več turistov.

brežice
turizem

Pridružite se nam