Skip to main content
Petek, 22. september 2023
05.09.2022
22:20
Brežiški turizem
Foto: ePosavje.com
V Brežicah so v juliju zabeležili skoraj 1000 nočitev več kot v enakem obdobju lanskega leta. Dobri rezultati se kažejo tudi v letni statistiki, bližajo se rekordnemu letu 2019.

Blizu rekordnemu letu 2019

BREŽICE Na destinaciji Čatež in Brežice so v prvi polovici letošnjega leta zabeležili le še približno 3% manj nočitev kot v zadnjem enakem obdobju leta 2019. Kot pravijo v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino (ZPTM) Brežice, so zaznali pozitiven trend naraščanja nočitev in približevanje številkam pred epidemijo.

Največ je domačih gostov

V prvih sedmih mesecih letošnjega leta so najvišji delež nočitev, 57 % vseh nočitev, na destinaciji Čatež in Brežice tudi letos ustvarili domači gostje, za njimi so Nizozemci, Hrvati in Italijani. Po mnenju ponudnikov namestitvenih kapacitet bi se znal visok delež domačih obiskovalcev v drugi polovici leta 2022 nekoliko znižati na odstotek, ki bo primerljiv tistemu pred epidemijo, saj letošnje podatke še vedno pripisujejo turističnim bonom.

Poudarek na aktivnih in zelenih doživetjih

Po besedah direktorice Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Katje Čanžar, bodo tudi v prihodnje nadaljevali z aktivnostmi promocije destinacije kot butične destinacije, s posebnim poudarkom na aktivnih in zelenih doživetjih.

Tujci prihajajo v mesto

Na dogodkih v mestu Brežice so leto zaznali povečan obisk tujih obiskovalcev iz bližnjih term, ki so bili redni obiskovalci otroških aktivnosti in večernih koncertov, zanimanje pa so pokazali tudi za lokalno ponudbo na stojnicah v sklopu poletnega dogajanja in na informativni stojnici TIC v Termah Čatež.

brežice
turizem

Pridružite se nam

Novice iz Posavja