Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
19.01.2023
21:35
Foto: ZPTM Brežice
Foto: ZPTM Brežice
Kakovost brežiškega mladinskega dela je prepoznana na nacionalni ravni, sporočajo iz Zavoda za podjetništvo in turizem Brežice.

Najboljši rezultat fasilitacije v Sloveniji

Rezultat letne evalvacije orodja za merjenje učinkov mladinskega dela Logbook – Brežice je prikazal, da Mladinski center Brežice dosega odlične rezultate, ki jasno kažejo na kakovostno opravljeno mladinsko delo. V letu 2022 je bilo izvedenih 72 aktivnosti, v skupnem trajanju 244 ur. Aktivnosti se je udeležilo 1.270 mladih, v izvajanju je sodelovalo 48 prostovoljcev. Navdušuje dejstvo, da aktivnosti mladinskega dela v občini Brežice vsekakor sooblikujejo mladi, na podlagi lastni želja in potreb.

Kar 68% izvedenih aktivnosti je bilo fasilitiranih s strani mladih. To pomeni, da so mladi sodelovali v načrtovanju, izvedbi in v evalvaciji aktivnosti. Mladi v občini Brežice torej aktivno sooblikujejo lokalno dogajanje in pridobivajo praktična znanja ter izkušnje na poti prehoda iz mladosti v odraslost. Izpostavimo naj, da gre za najboljši rezultat fasilitacije v celotni Sloveniji.

Predstavitev dobre prakse

Predstavitev dobre prakse ob zaključku evropskega leta mladih

V sredo, 18. januarja, smo se udeležili zaključnega dogodka evropskega leta mladih, ki je potekal v organizaciji Urada Republike Slovenije za mladino. Na dogodku smo obeležili dosežke preteklega leta in prisluhnili primerom dobrih praks (dogodkov), ki so zaznamovali evropsko leto mladih, ter predstavitvi tiskane izdaje zbornika Prostori za mlade, v katerem boste našli opis prostorov tudi našega mladinskega centra in hostla.

Pri pregledu dogodkov, ki so se v sklopu evropskega leta mladih odvili širom Slovenije, je bil Karierni sejem, ki smo ga lani v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice organizirali v prostorih Mladinskega centra Brežice, prepoznan kot primer dobre prakse. Tako smo včeraj na zaključnem dogodku aktivno sodelovali in udeležencem predstavili pripravo, organizacijo in potek kariernega sejma.

Veseli in počaščeni smo, da so naši dogodki slišani ter videni na nacionalni ravni. Tudi v prihodnje bomo stremeli k organizaciji dogodkov, ki bodo pripomogli k aktivnemu vključevanju mladih v družbo ter širjenju njihovega glasu.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

mc brežice
brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja