Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
26.04.2023
11:13
Ivanka Černelič Krošelj
Foto: ePosavje.com
Ivanka Černelič Jurečič ne bo več podžupanja Mestne občine Krško. Odnos

Ivanka Černelič Jurečič ne bo več podžupanja Mestne občine Krško

KRŠKO Krški občinski svetniki so na četrtkovi seji z dnevnega reda umaknili točko o delovanju gospodarskih javnih služb. Po seji smo poročali, "da je v imenu strank, ki sodelujejo v programskem dogovoru – Modra smer, Gibanje Svoboda s SD-jem in SDS z NSi-jem, je umik 4. točke predlagala svetnica z vrst Modre smeri Ivanka Černelič Jurečič."

O iskanju dodatnih informacij

Svetniki so z 12 glasovi za in 10 proti predlog podprli, svetniki liste Energično za Krško niso glasovali. "Stranke, ki sodelujemo v programskem dogovoru, smo v fazi iskanja informacij, do katerih smo sploh lahko prišli, ugotovili, da so morda bile nekatere prepozne. Informacij je res ogromno in mi kot novi svetniki, večina nas je novih, določenih stvari še ne poznamo in glede na to, da smo tudi v predvolilni kampanji zelo opozarjali na problem te javne službe in javne skupne rabe, smo bili na te stvari pozorni. Določene informacije so bile različne in zato smo se odločili, da z umikom omogočimo predvsem sebi kot odločevalcem mesec dni časa, ko poiščemo te dodatne informacije. Mislim, da smo se pravilno odločili oz. upam, da bomo potem razjasnili tudi vse te nejasnosti, ki so povezane z javno službo, ki jo opravlja Kostak," je takrat povedala Ivanka Černelič Jurečič.

S 30. aprilom ne bo več podžupanja

Z Mestne občine Krško so v sredo sproočili, da je župan Mestne občine Krško Janez Kerin s 30. aprilom 2023 na podlagi 41. člena Statuta Mestne občine Krško razrešil podžupanjo Ivanko Černelič Jurečič.

"Zaradi izgube zaupanja"

"Za njeno razrešitev se je župan odločil zaradi izgube zaupanja v odnosu župan - podžupanja. Župan verjame, da bo Ivanka Černelič Jurečič v občinskem svetu, kot svetnica tudi v prihodnje tvorno delovala v dobrobit vseh občank in občanov Mestne občine Krško," dodajajo.

krško
politika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja