Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
28.03.2024
09:34
Foto: Arhiv ePosavje.com
Nedavna revizija certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec« v Termoelektrarni Brestanica prinesla pozitivne ugotovitve glede izvajanja ukrepov.

22. februarja 2024 je bila s strani revizorke Ekvilib Inštituta izvedena revizija certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec« (DOD), ki po novem vključuje tudi področje usklajevanja zasebnega, poklicnega in družinskega življenja (DPP).

Iz povzetka ugotovitev o izvajanju ukrepov je razvidno, da v Termoelektrarni Brestanica (TEB) ustrezno izvajajo vse sprejete ukrepe. Podporne aktivnosti so primerno uvedene, temeljni ukrepi so se v obdobju poročanja ustrezno izvajali, tudi vsi dodatni (izbirni) ukrepi so izvedeni in se natančno spremljajo. Prav tako so bili v letošnjem letu v okviru certifikata DOD pregledani ukrepi za usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja, ki se dobro izvajajo, saj ima TEB že od leta 2013 pridobljen certifikat Družini prijazno podjetje.
Kot kratek opis najboljšega primera dobre prakse je bil izpostavljen izredno informativen intranet, kjer se med drugim objavlja tudi teme s področja družbene odgovornosti.  

Na podlagi revizije in pregleda izvedenih ukrepov je bilo mnenje revizorke, da TEB predčasno (eno leto prej) pridobi Napredni certifikat DOD, in sicer zaradi zgledno vodenega projekta ter zavzetega dela na področju družbene odgovornosti.

termoelektrarna brestanica

Pridružite se nam