Skip to main content
V Posavju -3° C Torek, 31. januar 2023
27.05.2022
09:02
Obnova Ceste krških žrtev v Krškem
Foto: ePosavje.com
V četrtkovem dopoldnevu so po obnovljenem delu Ceste krških žrtev v Krškem spustili prve avtomobile. Prvo fazo obnove CKŽ so končali slab teden dni pred zastavljenim terminskim načrtom.

Po Cesti krških žrtev sproščen promet

KRŠKO Po komisijskem pregledu obnovljenega dela Ceste krških žrtev od starega mostu do pokopališča so prižgali zeleno luč in promet je v četrtkovem dopoldnevu po najdaljši ulici v mestu pod Sremičem lahko stekel v polnem obsegu.

Dve krožišči, pri MC-ju dvignjena ploščad

V sklopu del so prenovili celoten ustroj ceste, razširili pločnike in več prostora namenili pešcem ter kolesarjem. Od večjih (vidnih) novosti so tri - pri Mladinskem centru Krško je urejena dvignjena ploščad za umirjanje prometa, v križišču Ceste krških žrtev z Gubčevo ulico je prvo krožišče, v nekaj sto metrov nižjem križišču za pokopališče pa so uredili večje krožišče. 

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Od sredine poletja začetek 2. faze

Kot pravijo na Mestni občini Krško, bo promet po tem delu ceste neomejeno potekal najmanj mesec dni, sredi poletja pa se bodo od pokopališča naprej začela obnovitvena dela 2. faze vse do križišča pri Eurogardnu, ta odsek ceste bo zaprt glede na faznost poteka del.

Kdaj bodo končali preostali dve fazi obnove?

V Krškem še pravijo, da naj bi bila po terminskem planu druga faza zaključena predvidoma do konca leta oz. najkasneje spomladi 2023. V naslednjem letu pa sledi še obnova tretje faze od hidroelektrarne do Zatona, za katero je že v izdelavi projektna dokumentacija.

2. faza obnove CKŽ

Iz javno dostopne dokumentacije je razvidno, da bodo v drugi fazi obnove ulice krožišča postavili na štirih sedanjih križiščih (treh semaforiziranih). Prvo novo krožišče bo v zdaj še križišču pri šopingu, drugo v križišču pri bencinski črpalki, še dve krožišči pa bosta dobrih 100 metrov nižje pri nakupovalnih centrih.

Krožišča pri šopingu, pri "pumpi" ter še dve pri nakupovalnih centrih

Po končani obnovi Ceste krških žrtev bo v mestu ostalo le eno semaforizirano križišče, križišče pri Poklicni gasilski enoti Krško na Tovarniški ulici na levem bregu Save.

krško
ceste
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja