Skip to main content
V Posavju 19.4° C Sobota, 25. junij 2022
28.06.2019
11:48
Foto: Društvo Sonček Posavje
V soboto, 25. maja, so se člani Društva Sonček Posavja z avtobusom odpravili proti Vipavski dolini.

VIPAVSKA DOLINA Naš cilj je bil planinska Koča Antona Bavčerja na Čavnu. Skupaj s Planinsko zvezo Slovenije, Odborom Planinstvo za invalide/OPP, kjer sta že pred časom, Nataša Solomun in Mateja Ivačič opravili Usposabljanje planinstva za invalide, izvedli inkluzivni planinski pohod po poti, ki je bila za nas primerna. Med 35 pohodniki, smo imeli namreč tudi 8 oseb, ki so bile na invalidskih vozičkih, katerim spremljevalci so bili starši in prostovoljci, sicer brez njihove pomoči ne bi prišli na cilj. Vzpon je bil dolg in naporen.

Do cilja smo potrebovali uro in pol tudi do dve uri, saj smo bili druščina različnih zmožnostih in starosti, tako je imel vsak svoj tempo. Med potjo smo opazovali naravo in njene lepote, poslušali ptičje petje, ki nas je ves čas spremljalo, ter dihali sveži planinski zrak. Prav vsi smo se povzpeli do koče, kjer se nam je ponujal nekoliko meglen, a vendar čudovit pogled nad vipavsko dolino. Nato smo s ponosom in veseljem iz nahrbtnikov potegnili ven planinski dnevnik, v katerega smo zapisali podatke o pohodu ter svoje občutke in pritisnili žig. Sledila je zaslužena malica. Povratek navzdol po isti poti je bili sicer lažji, a še vedno je bila pred nami dobre štiri kilometrska pot.

Fotogalerija:

Kljub utrujenosti, ki so jo nekateri že malo čutili, smo se spuščali z nasmehom na obrazu in veseljem v srcu, saj smo vedeli, da smo prav vsi zmagovalci. Ne glede na drugačnost in ovire, ki jih imamo, smo tudi mi doživeli čisto pravi planinski pohod, ki pa zagotovo ni bil zadnji. V društvu smo se odločili, da bomo takšne pohode večkrat izvedli, saj tako vsi pohodniki dobijo in doživijo neprecenljive občutke in izkušnje.

ŽELIM, HOČEM, ZMOREM, UŽIVAM

Društvo Sonček Posavje

društvo sonček posavje
krško
brežice

Pridružite se nam