Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
20.09.2022
14:38
CKŽ 55, Krško
Foto: arhiv ePosavje
V ponedeljek so na testiranjih v Posavju znova potrdili zelo visoko število novih primerov okužb s SARS-CoV-2. Največ novih primerov, skoraj polovico, so potrdili v občini Krško.

V Posavju 177 novih pozitivnih primerov

KRŠKO Po dveh ponedeljkih z visokimi številkami novih potrjenih primerov okužb s SARS-CoV-2 virusom lahko zapišemo, epidemije v naših krajih je v razmahu. V ponedeljek so namreč v petih občinah v Posavju potrdili 177 novih primerov. Tokratni ponedeljek je prinesel najvišjo dnevno število okužb v tem novem epidemičnem valu.

V občini Krško 85 novih pozitivnih

Med petimi občinami, tokrat v Bistrici ob Sotli niso potrdili novega primera, znova izpostavljajo občino Krško. V ponedeljek so namreč tam potrdili 85 novih primerov, tako visoke številke ni bilo vse od 28. marca in 84 pozitivnih primerov. V občini Brežice so dobili še 48 pozitivnih primerov, v Sevnici 24, v Radečh 13 in v Kostanjevici na Krki 7.

Kako na COVID oddelku brežiške bolnišnice?

Ker se visoko število novih potrjenih primerov z zamikom pozna tudi v bolnišnicah, bo število hospitalizacij lahko sledilo v naslednjih dveh do treh tednih. V ponedeljek so imeli na COVID oddelku Splošne bolnišnice Brežice hospitaliziranih 5 bolnikov.

koronavirus
covid19
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam