Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
01.12.2023
13:47
Grafika: KŠTM Sevnica
Najbolj čarobni mesec v letu bo postregel s številnimi dogodki, v Sevnici pa je v letošnjem letu posodobljena tudi praznična okrasitev, ki se bo skupaj z javno razsvetljavo prižgala v ponedeljek.

Sevniški Veseli december

Najbolj čarobni mesec v letu bo postregel s številnimi dogodki, v Sevnici pa je v letošnjem letu posodobljena tudi praznična okrasitev, ki se bo skupaj z javno razsvetljavo prižgala v ponedeljek, 4. decembra 2023.

Uvod v praznični december bo v nedeljo, 3. decembra 2023, ob 14. uri, ko bodo v Loki pri Zidanem Mostu odprli 10. razstavo adventnih venčkov. Tradicionalni Vencember, ki ga v Turističnem društvu Loka pri Zidanem Mostu ustvarjajo že 10 leto, bodo s pesmijo obogatili Oktet Jurij Dalmatin.

Ob 18. uri pa bo v Kulturni dvorani Sevnica Večer moškega petja, saj 3. decembra obeležujemo tudi Ta veseli dan kulture. Nastopili bodo Boštanjski prijatelji, Pevska skupina Lira iz Krmelja, Pevska skupina Fantje iz Razborja, Oktet Jurij Dalmatin iz Boštanja, Šentjanški jurjevalci in Pevska skupina Encijan Planinskega društva Lisca Sevnica.

Na ta dan bo tudi potekal tradicionalni pohod Z lučko na grad. Ob 17. uri bo zbor na Glavnem trgu, pohodnike pa bodo spremljali člani Planinskega društva Lisca Sevnica. V grajskem atriju bo potekal kulturni program, ki ga pripravlja podružnična šola Studenec. Vstop je prost.

Že v soboto, 2. decembra 2023, bo od 8. do 12. ure potekala Decembrska kmečka tržnica z bogato ponudbo živilskih pridelkov in izdelkov ter rokodelskih izdelkov, predstavili se bodo tudi ponudniki, ki so vključeni v kolektivno blagovno znamko Sevnica Premium. Decembrska kmečka tržnica bo nato odprta še 9., 16. in 23. decembra.

Tradicionalni božični koncert Godbe Sevnica bo v Športnem domu Sevnica v soboto, 16. decembra 2023, ob 18. uri. Pripravljajo koncert muzikalov z vokalno gostjo Zalo Smolnikar – Záli.

Za najmlajše bo v sklopu abonmajske ponudbe KŠTM Sevnica v četrtek, 21. decembra 2023, ob 17. uri predstava Muca Copatarica in prihod Božička.

Osrednje prednovoletno dogajanje bo potekalo v soboto, 30. decembra 2023, na Kmečki tržnici in na Trgu svobode. Ob 17. uri bo otroška predstava, uro kasneje pa prihod Dedka Mraza. V nadaljevanju se bodo zvrstili nastopi Ansambla Plamenci in Vokalne skupine Veritas, ob 21. uri pa bodo kot osrednji gostje nastopili Kvartopirci. Poskrbljeno bo tudi za okrepčila, saj bo od 17. do 22. ure bo odprta tudi Decembrska sevnš'ka kuhinja

Posodobljena je tudi praznična okrasitev Sevnice. Na osrednjih točkah v mestu, na Trgu svobode, na Kmečki tržnici, na Glavnem trgu in na Gradu Sevnica bodo v mesecu decembru razveseljevale trajnostne jelke, severni jeleni, girlande, foto kotički in drugi osvetljeni elementi. Skupaj s prazničnimi sevniškimi voščenkami, ki krasijo mogočna mestna drevesa in praznično okrašeno javno razsvetljavo bodo zaokrožili praznično podobo mesta.

Čudežni december v občini Sevnica je namenjen vsem občankam in občanom. To je čas druženja, praznovanj, topline in veselih pričakovanj, ki jih prinaša prehod v novo koledarsko leto. Ob tem bo pred novo urejenim Mladinskim centrom Sevnica v decembru tudi Drevo želja, kjer si občani lahko izmenjajo dobre misli in majhne pozornosti.

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja