Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
18.01.2024
08:49
Foto: ZPTM Brežice
Brežiška prireditev »Dan kruha, vina in salam« se poteguje za najboljšo zgodbo po mnenju občinstva (Green Destinations Top 100 Stories).

Ena izmed 100 najboljših trajnostnih zgodb na svetu

V minulem letu je globalna organizacija Green Destinations tradicionalni dogodek »Dan kruha, vina in salam« razglasila za eno izmed 100 najboljših trajnostnih zgodb na svetu.

V letu 2024 imajo priložnost postati najboljša zgodba po mnenju občinstva

Na letošnjem sejmu ITB Berlin bodo s strani Mednarodne organizacije Green Destinations podelili nagrade strokovne žirije in People’s Choice Award. Nagrado bo pridobil eden izmed dobitnikov nagrade Green Destinations Top 100 Stories, ki bo v okviru tokratnega tekmovanja prejel največ glasov občinstva.

Brežice na tekmovanju sodelujejo z zgodbo o dogodku Dan kruha, vina in salam, ki je tradicionalna prireditev na destinaciji. Njeni začetki segajo v leto 2014, dogodek pa poteka pod organizacijo Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice v sodelovanju s 6 vinogradniškimi društvi iz občine (VD Bizeljsko, VTKD Cerklje ob Krki, VTKD Gadova peč, VD Pišece, VD Sromlje, DV Dolina-Jesenice), turističnimi in kulturnimi društvi. Posebno mesto na prireditvi ima vsako leto tudi okviru Tekmovanje v peki domačega kruha in razglasitev zmagovalcev izbora za županovo vino.

Datum letošnje prireditve je že znan: 14. junij 2024, prireditev pa bo potekala na grajskem dvorišču brežiškega gradu.

Kako lahko podprete Brežice?

Pomagate lahko tudi vi, tako, da do 29. januarja glasujete za Brežice in Dan kruha, vina in salam na povezavi.

Tovrstno tekmovanje je priložnost, da posavski kraj postavimo na svetovni zemljevid kot primer dobre prakse trajnostne turistične zgodbe.

V Zavodu za podjetništvo in turizem Brežice se vam že vnaprej zahvaljujejo za vsak glas.

brežice
zptm brežice

Pridružite se nam