Skip to main content
Petek, 1. december 2023
25.07.2023
20:20
V Brežicah so v nedeljo v sklopu dneva mladih na Mestni promenadi izpeljali prve vaške igre v mestu.

Uspešno izvedene prve vaške igre v mestu

V Brežicah so v nedeljo, 23. julija 2023 uspešno izvedli prve vaške igre, ki so potekale pod budnim očesom lokalnih mladih prostovoljcev ter prostovoljcev iz tujine in sicer v sklopu izmenjave in projekta Evropske solidarnostne enote v organizaciji Mladinskega centra Brežice.

Na prizorišču Mestne promenade so se zbrali navdušeni udeleženci iz štirih ekip (Dolnci, Kapele, ZPTM in Petelinčki), ki so tekmovali v petih razburljivih skupinskih igrah: skakanje v vreči, titanik, 3 v vrsto s prevezo na očeh, luščenje koruze in vleka vrvi. Mladi so pri tem preizkusili svoje spretnosti, vzdržljivost in timsko delo. Ob pogledu na nasmejane obraze in bučno spodbujanje, se je čutilo dobro timsko vzdušje. Za pravo vaško ozadje pa so poskrbeli člani Društva podeželske mladine Brežice.

Fotogalerija (Foto: ZPTM Brežice):

 Udeleženci vaških iger so na koncu za osvojena mesta dobili zaslužene nagrade lokalnih ponudnikov (donatorjev): Mladinski center Brežice, Klub MC, Huda, Yogurtlandia Brežice, Gostilna in pizzerija Santa Lucija, Gostinstvo Đabir.

Dan za mlade kronali z večernim koncertom na Mestni promenadi

Ko so igre dosegle vrhunec, smo se premaknili h glasbenemu delu dogodka. Mlada skupina VZROCK nas je popeljala v svet zabavne, narodno-zabavne in rock glasbe, ki nas je zelo hitro spravila na plesišče.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja