Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
01.06.2023
08:49
Ob prazniku Mestne občine Krško je Društvo Lokalno Vitalno 26. maja 2023 priredilo Dan odprtih vrat.

Dan odprtih vrat Društva Lokalno Vitalno

KRŠKO V starem delu Krškega, v okviru projekta MINIMI, namreč že od začetka leta izvajamo Izkustvene delavnice za otroke s starši po principih pedagogike montessori in pikler. Z dogodkom smo želeli tudi podpreti prizadevanja MO Krško za oživitev tega dela mesta.  Otroške materiale in igrala smo premišljeno postavili. Dojenčki in malčki so se lahko poigrali v igralnici in zunaj v atriju. Starši so si prostore z zanimanjem pogledali. Poklepetali so lahko  s Sašo Bajc, mag. psihologije, ki delavnice vodi.

Kar nekaj vprašanj je bilo vsebinskih, večina pa na temo vpisa v na delavnice, ki se pričnejo junija in prijave že potekajo. Ker smo društvo za rekreacijo, smo številne obiskovalce seznanili še s projektom MINIMI sprehodi po pravljičnih poteh, primernih za predšolske otroke s spremljevalci, tudi babicami in dedki. Mesečno v MINIMI igralnici potekajo še predavanja v zvezi z vzgojo dojenčkov in malčkov, do sedaj so bile na temo manjpleničarstva in svetovanja za dojenje.

Fotogalerija (Foto: Društvo Lokalno Vitalno):

Dogodek so s svojimi kotički popestrile mlade podjetnice, ki so predstavile svoje izdelke in storitve za otroke: Maja Trupi (svetovalka za dojenje), Sara Ritlop (svetovalka za nošenje), Camilla z naglavnimi trakovi in gumicami, Damjana Novak (trgovinica Bebebalu), Tanja Jarc (fotografinja Najlepši spomini), Anja - Kvačka (izdelki iz kvačkanja), Sabina Klevišar (trgovinica Bubbly), razstavljene so bile Anjine pobarvanke Lepojeosrečiti.

Dogodek se je zaključil v prijetnem vzdušju, glede na številno udeležbo pa je bilo sklepati, da takšne prireditve in druženja mladi starši potrebujejo.

Jasmina Kovačič

krško
fotogalerija

Pridružite se nam