Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
16.02.2023
10:03
Dan odprtih vrat na strelišču Zakov
Foto: Krajevna skupnost Senovo
Društvo za praktično streljanje (DPS) Senovo je v okviru praznika krajevne skupnosti Senovo tudi letos pripravilo dan odprtih vrat na strelišču Zakov. V društvu so bili zadovoljni z obiskom.

Dan odprtih vrat na strelišču Zakov 

SENOVO Okoli petdeset udeležencev se je minulo soboto seznanilo z delom društva, si ogledalo strelski prikaz njihovih članov, nekateri pa so se v streljanju tudi preizkusili.

Kot je uvodoma poudaril predsednik DPS Zvonko Glas, je trenutno v društvu, ki je lani obeležilo 25 let delovanja, 45 članov. Sicer pa na strelišču Zakov delujejo štiri tovrstna društva. Pogoji za delo so urejeni, saj je Mestna občina Krško strelišče odkupila in ga v upravljanje predala Lovski družini Senovo. Izpostavil je odlično sodelovanje z MO Krško, KS Senovo, Zvezo Slovenskih častnikov, Zvezo vojnih veteranov, Slovensko vojsko, Policijo in ostalimi strelskimi društvi. Udeležence sta pozdravila tudi predsednik sveta KS Senovo David Vižintin in župan Mestne občine  Krško Janez Kerin.

Sledil je ogled dejavnosti na strelišču. Društvo za praktično streljanje Senovo je k sodelovanju povabilo Lovsko družino Senovo, ki se je predstavila s streljanjem na glinaste golobe. Član DPS Senovo in zbiratelj orožja Ivo Držanč pa je predstavil del svoje zbirke orožja.

Fotogalerija (Foto: Krajevna skupnost Senovo):

Pred prikazom društvenih dejavnosti je član Tone Kink najprej spregovoril o varnosti na strelišču in varnem rokovanju z orožjem. Predstavil je dinamični disciplini IPSC in IDPA načina streljanja in pa seveda precizno streljanje. Člani in inštruktorji društva so prikazali potek tekme na postavljeni progi, tisti najbolj pogumni pa so pod budnim očesom inštruktorjev tudi sami poizkusili in se spopadli s postavljeno progo IDPA ter s preciznim streljanjem na postavljeno tarčo.

Krajevna skupnost Senovo

senovo
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja