Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
25.11.2019
12:56
Dan odprtih vrat na Impoljci
Grafika: Ansat TV
V sklopu občinskega praznika Občine Sevnico so v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca pripravili dan odprtih vrat. Obiskovalci so si lahko ogledali, kako poteka dan v njihovi enoti.

Dan odprtih vrat v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca

IMPOLJCA V okviru praznovanja občinskega praznika Občine Sevnica so se letos z dnevi odprtih vrat vključili tudi v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca, ki so želeli obiskovalcem predstaviti utrip življenja v domu. Darja Cizelj, direktorica Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca, ob tem pove, da je ta zelo pester in bogat. "Naše stanovalce vzpodbujamo k čimbolj aktivnem življenju. Naši ljudje so mlajši, mnogi še polni idej, želja in cilje, to pa želimo pokazati tudi širši javnosti."

Izdelke lahko obiskovalce občudujejo v avli doma

V pestrem naboru aktivnosti, ki jih v domu izvajajo, sodijo tudi likovne delavnice. Izdelke oblikujejo za lastno uporabo ali prodajo, sicer pa se redno udeležujejo natečajev, domačih in mednarodnih. Njihove izdelke obiskovalci doma lahko občudujejo v razstavnem kotičku v avli doma.

Kapacitete imajo polno zasedene

"Naš dom je namenjen odraslim osebam sposebnimi potrebami. Na tej lokaciji živi 265 stanovalk in stanovalcev, imamo pa še 5 disclociranih enot na območju Sevnice, kjer živi 41 uporabnikov v drugačnem konceptu, bolj domačem okolju sami skrbijo zase s pomočjo zaposlenih," pove direktorica.

187 zaposlenih

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca ima kapacitete polno zasedene. Ta in prej omenjene dislocirane enote štejejo 187 zaposlenih. "Ta sistem je zelo odvise od timskega dela, brez njega ne gre. Vsakodnevno sodelovanje, usklajevanje je podrejeno temu, da so naši stanovalci zadovoljni in srečni. In da kljub določenim zdravstvenim težavam lahko čimbolj v polnosti živijo to življenje," še pove Darja Cizelj.

Ansat TV

sevnica
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja