Skip to main content
Sobota, 23. september 2023
02.06.2023
10:12
Dan odprtih vrat Vojašnice Jerneja Molana
Grafika: Slovenska vojska
V nedeljo, 4. junija, pripravljajo dan odprtih vrat Vojašnice Jerneja Molana in postroj udeležencev mednarodne vojaške. vaje Jadranski udar 2023

Dan odprtih vrat Vojašnice Jerneja Molan

V nedeljo, 4. junija, bo med 10. in 17. uro svoja vrata odprla Vojašnica Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali opremo in oborožitev Slovenske vojske, statične predstavitve letal in helikopterjev, ki sodelujejo na mednarodni vojaški vaji, ter dinamično predstavitev letalstva Slovenske vojske.

V sklopu dneva odprtih vrat se bo ob 11. uri s postrojem udeležencev mednarodne vojaške vaje Jadranski udar 2023, ki v Republiki Sloveniji poteka že enajsto leto začel njen taktični del, na katerem bo Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi in partnerskimi državami ter ob podpori vojaškega letalstva izvedla usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev.

Na vaji se pričakuje okoli 800 udeležencev, izmed teh približno 400 pripadnikov iz 29 zavezniških in partnerskih držav, in sicer iz Albanije, Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Češke, Črne gore, Danske, Estonije, Finske, Francije, Grčije, Hrvaške, Italije, Kanade, Latvije, Litve, Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Romunije, Severne Makedonije, Slovaške, Španije, Švice, Turčije, Velike Britanije in Združenih držav Amerike.

Na letošnji vaji, ki jo organizira in vodi 15. polk vojaškega letalstva, bo 800 pripadnikov iz 29 zavezniških in partnerskih držav ter Slovenske vojske združilo znanje, izmenjalo dragocene izkušnje, nadgradilo dosežene standarde in izpolnilo zadane cilje pri izvedi usposabljanja kontrolorjev združenih ognjev in letalskih posadk, ki bodo podpirale vajo na širšem območju Republike Slovenije z 40 različnimi letalskimi zmogljivostmi.

Slovenska vojska

Dan odprtih vrat vojašnice Jerneja Molana

 

slovenska vojska
napovednik
brežice
letališče cerklje ob krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja