Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
15.12.2022
17:13
Srečanje v Cerkljah ob Krki
Foto: Borut Cirnski / Slovenska vojska
Predstavniki lokalnih skupnosti Posavja so se s predstavniki Slovenske vojske srečali na delovnem srečanju v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki. V nadaljevanju daljši zapis.

Delovno srečanje v Vojašnici Jerneja Molana

CERKLJE OB KRKI Na podlagi letnega načrta dela na področju civilno-vojaškega sodelovanja 15. polka vojaškega letalstva je v sredo, 14. decembra, v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki potekalo redno letno srečanje, katerega so se poleg župana občine Brežice, udeležili predstavniki lokalnih skupnosti, zavodov in organizacij.

Poveljnik 15. polka vojaškega letalstva polkovnik Janez Gaube je predstavnikom po pozdravnem nagovoru skupaj s sodelavci predstavil izvedene civilno-vojaške dejavnosti letos in načrtovano sodelovanje v prihodnjem letu. Seznanili so se tudi s posodobitvijo in razvojem letališča Cerklje ob Krki ter z aktivnostmi 15. polka vojaškega letalstva v letu 2023 s poudarkom na vojaških vajah Slovenske vojske, ki bodo potekale tudi na območju Posavja. Obisk v vojašnici so zaključili z ogledom in predstavitvijo vzdrževanja letal in helikopterjev Slovenske vojske.

Fotogalerija (Foto: Borut Cirnski / Slovenska vojska):

V domicilno odgovornost Vojašnice Jerneja Molana spadajo skupnosti, zavodi in organizacije v občinah Brežice, Krško, Sevnica in Kostanjevica na Krki. Sodelovanje poteka predvsem z njihovimi vzgojno-izobraževalnimi ustanovami, lokalnimi društvi in strukturami, ki so vključene v sistem zaščite, reševanja in pomoči.

Slovenska vojska

slovenska vojska
brežice
letališče cerklje ob krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja