Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
15.03.2021
10:46
Klikaj z glavo, ETrŠ Brežice, hackatlon
Grafika: ETrŠ Brežice
Fundacija PRIZMA je v sodelovanju s točko osveščanja o varni rabi interneta Safe.si organizirala hekaton na temo spletnega nasilja in lažnih novic.

Lažnivci do 3. mesta in nagrade 1000 evrov

BREŽICE Hekaton pod imenom »Klikaj z glavo« je potekal 12. in 13. marca. Tekmovanja, ki je bilo namenjeno slovenskim učencem in dijakom, se je udeležila tudi ekipa Ekonomske in trgovske šole Brežice, ki je osvojila odlično tretje mesto in nagrado 1000 evrov. Brežiško ekipo pod delovnim imenom »Lažnivci« so sestavljali Ana Jurman, Žana Jankovič, Lara Rupar, Sebastjan Lašič in Nika Per.

Namen hekatona »Klikaj z glavo«, ki se je izvajal v okviru projekta IN EDU programa ERASMUS+, je bil pri mladih osvetliti tematiko spletnega nasilja in lažnih novic. S pomočjo priznanih strokovnjakov so udeleženci dobili globlji pogled o nevarnostih interneta.

Še posebej sta bili izpostavljeni dve temi, in sicer spletno nasilje ter lažne novice. Celotno tekmovanje je potekalo online preko Zoom konferenc. Prijavljene skupine so si razdelile obe temi in se lotile dela. Narediti je bilo treba svojo lastno kampanjo ozaveščanja mladih o temi, ki so si jo izbrali. Vsaka ekipa je dobila mentorja, s katerim so se prvi dan pripravljali na predstavitev svojega projekta. Drugi dan so ekipe predstavile svoje projekte s »pitchanjem«.  Naši dijaki so se odrezali več kot odlično, saj so zasedli tretje mesto in s tem šoli pridobili denarno nagrado v višini 1000 €, ki je namenjena nadaljnjemu izvajanju dejavnosti v sklopu tega projekta.

"S tem tekmovanjem smo pridobili veliko novega znanja o nevarnostih na internetu, na katere je res treba biti pozoren. Pridobili smo novo izkušnjo, ki je ne bomo zlahka pozabili. Veseli smo, da je bil ves naš trud, ki smo ga vložili v tekmovanje, vreden, saj smo osvojili tretje mesto z lepo nagrado. Veselimo se novih projektov in izzivov, ki nam bodo prišli nasproti. Na Instagramu smo pod uporabniškim imenom »Laznivci« naredili profil, preko katerega opozarjamo na glavne točke lažnih novic. Z veseljem vas vabimo na ogled našega dela," so dodali sodelujoči dijaki.

Profesorica Metka Galič, ki je tekmovanje in razglasitev spremljala v živo preko spletne platforme YouTube, je na delo svojih dijakov zelo ponosna, vsi delavci šole pa jim čestitamo in jim bomo v nadaljevanju nudili še večjo podporo, da bodo svoje obogateno znanje razširili tudi med vrstnike.

Fotogalerija (Foto: ETrŠ Brežice):

Za ETrŠ Brežice: Nika Per in Metka Galič
Foto: Ekipa ETrŠ

brežice
etrš brežice
fotogalerija
šole v posavju

Pridružite se nam