Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
01.09.2022
09:03
Sevnica, prejemniki priznanj
Foto: ePosavje.com
V Sevnici se je začelo glasovanje za projekte participativnega proračuna za prihodnje leto, glasovanje bo prek SMS sporočil potekalo do 10. septembra.

120.000 evrov za projekte - na glasovanju je 29 predlogov

SEVNICA V Sevnici bodo za projekte, ki jih lahko predlagajo občani in jih nato izglasujejo, v proračun in izvedbo pa jih uredi občinska uprava, v naslednjem letu namenili 120.000 evrov. Občina Sevnica ima enajst krajevnih skupnosti, glede na geografske in poselitvene značilnosti posameznih krajevnih skupnosti so pri pripravi participativnega proračuna določili šest območij.

29 predlogov

V glasovanje so letos umestili 29 predlogov, največ (7) na območju Krajevne skupnosti Boštanj. Po pet predlogov so prejeli za dve območji - prvega za Krajevno skupnost Krmelj in KS Šentjanž, drugo območje je za KS Tržišče in KS Primož, na preostalih treh območjih so prejeli po štiri predloge. 

Glasovanje od 1. do 10. septembra

V proračun Občine Sevnica za leto 2023 se bodo uvrstile tiste pobude z največ glasovi znotraj posameznega območja, seštevek njihovih vrednosti pa ne bo presegel najvišje vrednosti območja. V primeru enakega števila glasov bo imela prednost pobuda, ki bo število glasov zbrala hitreje. Ob tem v Sevnici pravijo, da lahko vsak občan odda svoj glas zgolj enkrat.

"En občan, en glas"

Za oddajo glasu pošljete SMS na telefonsko številko 030 400 360 s ključno besedo POBUDA in številko projekta, oštevilčen seznam vseh pobud je sicer objavljen na spletni Občine Sevnica. "Vsak poslan SMS uporabnika se zaračuna po vsakokratnem veljavnem ceniku izbranega mobilnega operaterja. Ceno poslanega SMS-a vam torej zaračuna vaš mobilni operater po enakem ceniku kot za pošiljanje običajnih SMS sporočil," še dodajajo.

sevnica
participativni proračun

Pridružite se nam

Novice iz Posavja