Skip to main content
Četrtek, 21. september 2023
29.08.2023
11:59
Količina padavin do nedelje
Grafika: wxcharts.com
V večjem delu Slovenije bo v torek in v noči na sredo obilneje deževalo, krajevno se bodo pojavljali dolgotrajnejši nalivi.

Težišče padavin bo v vzhodni polovici države

KRŠKO Ponedeljkovo slovo od poletja smo v Posavju preživeli zelo mirno. Nekaj sunkov vetra in tu in tam kakšen naliv z ne omembe vrednimi količinami padavin. In to je, k sreči, bilo to. Več dežja bo v drugem delu torka in v noči na sredo.

Do srede zjutraj lahko pade med 50 in 80 mm dežja

Po podatkih Urada za meteorologijo, Agencije Republike Slovenije za okolje, bo namreč v večjem delu Slovenije v torek in v noči na sredo obilneje deževalo, krajevno se bodo pojavljali dolgotrajnejši nalivi. Težišče padavin bo predvidoma v vzhodni polovici Slovenije, kjer lahko do jutri zjutraj pade od 50 do 80, krajevno okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter.

Kako kaže z vodotoki?

Pretok Drave je na meji z Avstrijo ustaljen pri pretoku okoli 1000 m3/s. V spodnjem toku pa Drava še narašča. Poplavljene površine dolvodno od jezu Markovci se bodo danes povečevale. Popoldne in zvečer bodo močneje narasli tudi pritoki Drave. Popoldan in ponoči bo predvidoma narasla tudi reka Mura, ki se bo razlivala znotraj protipoplavnih nasipov.

Ob močnejših nalivih se lahko razliva tudi zaledna voda

Reke in hudourniški vodotoki v Podravju, predvsem na Koroškem ter reke v porečju Savinje bodo čez dan in v noči na sredo še naraščale. Zaradi spremenjenih odtočnih razmer lahko reke in hudourniki poplavljajo na neobičajnih območjih. Ob močnejših nalivih se lahko razliva tudi zaledna voda.

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja