Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
27.12.2022
14:54
Intervencije PGD Sevnica v letu 2021
Foto: PGD Sevnica
Poročali smo že, da bodo sevniški gasilci v svojo garažo dobili novo gasilsko vozilo s cisterno in zglobnim dvigalom. Kot je razvidno iz dokumentacije, se bo dobava vozila zamaknila za nekaj časa.

Aneks zaradi podaljšanja roka dobave

SEVNICA V Sevnici so konec aprila podpisali pogodbo za nakup gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višin, za gasilsko vozilo s cisterno in zglobnim dvigalom, poznanim pod oznako Gasilske zveze Slovenije GVCZD-1. Pogodbena vrednost novega gasilskega vozila je 896.291,30 evrov, decembra pa so k podpisani pogodbi podpisali še aneks zaradi podaljšanja roke dobave.

Zamude pri dobavi posameznih komponent

Kot pravijo v Sevnici, bo do podaljšanja roka dobave prišlo zaradi motenj pri pri dobavi posameznih komponent, ki se nanašajo na podvozje, hidravlično roko in samo konstrukcijo nadgradnje. "Navedene zamude pri dobavi so posledica trenutnih ekonomskih razmer na trgu, ki niso bile predvidene v času oddaje ponudbe in ob podpisu pogodbe," pravijo v obrazložitvi.

Gasilci PGD Sevnica

Glavnino bo prispevala Občina Sevnica

Občina Sevnica je skupaj z Gasilsko zvezo Sevnica pripravila vso potrebno dokumentacijo za nakup gasilskega vozila. Sevničani so bili z investicijo uspešni na razpisu Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, država bo na podlagi pred kratkim pridobljenega sklepa o sofinanciranju za nakup vozila zagotovila 275.000 evrov. Gasilska zveza Sevnica bo iz lastnih sredstev zagotovila 100.000 evrov, glavnino v višini 525.000 evrov bo iz proračunov v letih 2022 in 2023 financirala Občina Sevnica.

Če je potrebno, zdaj na pomoč priskočijo Krčani

Sevniški gasilci v primeru prometnih nesreč, nesreč z nevarnimi snovmi ter nesreč na in iz vode naloge opravljajo na področju občine Sevnica, Radeče ter delu občine Šentjur pri Celju. Sevniški gasilci se v primeru potreb po gasilski avtolestvi zdaj obračajo na krške poklicne gasilce. Ob podpisu pogodbe so zapisali, da bi novo gasilsko vozilo (tudi) za reševanje z višin in globin v Sevnici sprejeli konec novembra 2023. Po nedavno podpisanem aneksu zaradi težav z dobavo komponent so objavili nov datum. Če bo šlo vse po načrtih, bodo sevniški gasilci novo vozilo dobili najkasneje do 30. aprila 2024.

sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja