Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
15.01.2024
07:38
Foto: Tadej Škof
V Pišecah so se na pobudo Tadeja Škofa v zadnjem mesecu leta društva povezala in organizirala dogodke v sklopu t. i. prvega Veselega decembra v Pišecah. Veseli so, da je ideja uspela.

Organizacija veselega decembra v Pišecah uspela

V Pišecah so se na pobudo Tadeja Škofa v zadnjem mesecu leta društva povezala in organizirala dogodke v sklopu t. i. prvega Veselega decembra v Pišecah. Veseli so, da je ideja uspela in je dobra iztočnica za naslednja decembrska dogajanja.

Začelo se je s prvim slavnostnim prižigom prazničnih lučk na prvo decembrsko nedeljo. Za praznično okrasitev Pišec že več kot 15 let skrbi Mira Starc, ki je tudi idejna vodja te zgodbe. Po njenih besedah so svetlobni motivi nameščeni ob cesti od začetka do konca vasi Pišece in pred objekti javnega pomena. Pišece so tako zasijale v čarobnem soju 29.400 prazničnih lučk. V nadaljevanju meseca so se zvrstili še miklavževanje, večer ljudskih pesmi, dobro obiskan Maksov bazar pred OŠ, pohod z lučkami, predbožični ples na prostem, otroški turnir dedka Mraza v badmintonu, polnočnica, za konec prazničnega meseca pa še prednovoletna zabava s skupino Džuboks in turnir v šnopsu z udeležbo 56 igralcev.
Tadej Škof je poudaril, da so zaradi višje sile žal morali eno prireditev odpovedati, so pa zelo veseli in zadovoljni s koncem veselega decembra, saj so v dveh dneh dvakrat napolnili večnamensko dvorano Pišece. Na prednovoletni zabavi so govore in pozdrave na odru izrekli predstavniki Turističnega društva Pišece, Vinogradniškega društva Pišece, Pleteršnikove domačije, Športnega društva Pišece, Krajevne skupnosti Pišece, Badminton kluba Pišece, Kulturnega društva Orlica Pišece, Prostovoljnega gasilskega društva Pišece pa tudi podžupanja občine Kumrovec Danijela Lončar, ki je poudarila povezovanje in mednarodno sodelovanje med kraji.

Fotogalerija (Foto: Tadej Škof):

Predsednica KD Orlica Pišece Ivica Sotelšek je izjavila, da so z veseljem in z vso resnostjo ter spoznanjem, da naredijo nekaj dobrega za promocijo kraja in povezovanje med društvi in ljudmi, k projektu Veseli december v Pišecah pristopili tudi člani KD Orlica Pišece. »Kljub temu da smo se za izvedbo projekta odločili precej pozno, je bil le-ta med krajani, ki so se udeležili dogodkov, zelo dobro sprejet. S strani našega društva moram pohvaliti ekipo Folklorne skupine Duplo, ki je vestno in odgovorno pripravila dogodke, še posebej pohod z lučkami, ki je bil namenjen predvsem otrokom. Zahvala gre tudi Ženskemu pevskemu zboru, ki je skupaj s Pleteršnikovimi pevci popestril en dogodek veselega decembra. »Projekt je bil vsekakor dobra iztočnica za naslednja decembrska dogajanja, na katerih pa bi si želeli še več obiskovalcev, predvsem domačinov,« je dodala.
Predsednica TD Pišece Anica Butkovič je navedla, da se je med predstavniki društev porodila misel, da zadnji mesec v letu 2023 preživijo malo drugače. Središče družabnega življenja v veselem decembru je postal kozolec sredi čudovito okrašene vasi, stojnice pred njim pa so vedno ponujale tople napitke in slastne prigrizke. »Za kulturni pridih petkovih večerov so poskrbeli Ženski pevski zbor, Pleteršnikovi pevci in FS Duplo. Najmlajši so z vso zagnanostjo iskali babico Zimo in sneženega moža ter ob uspešnem zaključku iskanja z njima veselo zaplesali. Živahno je bilo tudi na Miklavžev večer in ob polnočnicah, saj so stojnice pred kozolcem vedno ponujale tople napitke in slastne prigrizke. Prijetno, toplo in domiselno je bilo to decembrsko dogajanje. Sklenili smo, da ga letos ponovimo,« je pojasnila. Kot je še izpostavil Škof, ki je tudi predsednik Badminton kluba Pišece, za naslednjo sezono pripravljajo še boljše in živahnejše dogajanje v veselem decembru, kot sta silvestrski kolesarski maraton in ’ski opening party’, ter še kopico presenečenj.

veseli december
pišece

Pridružite se nam

Novice iz Posavja