Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
17.02.2023
21:11
Foto: ePosavje.com
Brežiškega župana Ivana Molana je zamenjala županja Vesna. V petek je namreč oblast prevzel dobovski Fašjenk, ki bo v občini Brežice vladal vse do 25. februarja in velike povorke v Dobovi.

Na čelu brežiške občine dobovski Fašjenk

Danes točno ob 13. uri je dobovski Fašjenk prevzel oblast v občini Brežice. Dosedanji župan Ivan Molan je moral ob tem predati ključ občine fašjenkovi županji Vesni, ki je bila že lani na čelu brežiške občine. "V tej vlogi se znajdem, druge kandidatke ali kandidata pa tako ali tako ni bilo," je povedala kmalu po prihodu v zdaj svojo pisarno na Cesti prvih borcev 18.

Ob prevzemu oblasti pa so, kot je to v navadi, v Brežicah poseben program, tokratna rdeča nit je bila Disco Brežice. Nova diskoteka v Brežicah je namreč projekt participativnega proračuna, ki je v zadnjih letih stalnica brežiškega občinskega proračuna. A ker je letos denarja manj, so se morali odločiti za zgolj en projekt, do odločitve, da bo to diskoteka, pa jim je pomagal vedeževalec Glaž.

Po plesnih točkah, ki so jih izvedli občinski uslužbenci, je sledila predaja občinskega ključa. Županja Vesna v svojem nagovoru ni stresala obljub"Lani jih je bilo preveč," je svojo odločitev, da bo letos drugače, utemeljila županja Vesna. Še več, omenila je, da ne bo kaj veliko delala. "Stanje je stabilno, blagajna je dovolj polna," je nadaljevala, ob prevzemu ključa občinske uprave pa dejala, da bo najpomembnejša naloga njenega županovanja zgolj vzpostavitev diskoteke.

Da bi pregnali zimo in priklicali pomlad, pa so tudi tokrat poskrbeli koranti iz Hajdine.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Med največjimi turistično - kulturnimi prireditvami v tem delu Slovenije

Dobovski Fašjenk s prevzemom oblasti sicer tradicionalno začenja s pustovanjem. Fašjenk bo v brežiški občini torej kraljeval do sobote, 25. februarja, ko bodo že tradicionalno pripravili mednarodno pustno povorko s predstavitvijo mask.

Pričakujejo okoli 1000 mask in od 45 do 50 skupin

Fašjenk Dobova je tradicionalni pustni karneval, ki sodi med največje turistično-kulturne prireditve v tem delu Slovenije in se ga udeleži okoli 1000 mask in od 45 do 50 skupin.

brežice
dobova
fašjenk

Pridružite se nam

Novice iz Posavja