Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
06.06.2022
20:31
Prizidek Valvasorjeve knjižnice Krško
Foto: ePosavje.com
V četrtek bodo v Krškem odprli nov prizidek Valvasorjeve knjižnice Krško, s katerim bodo rešili prostorsko stisko in pod eno streho osrednje enote združili vse oddelke.

V četrtek bodo v Krškem odprli nov prizidek knjižnice

KRŠKO Z odprtjem novega prizidka Valvasorjeve knjižnice ob stari stavbi knjižnice v mestnem jedru bodo rešili prostorsko stisko in pod eno streho združili oddelke knjižnice. Mladinski oddelek so s Ceste krških žrtev 47 v pešconi nedavno že preselili v novo knjižnico, od četrtka pa si boste lahko knjižnično gradivo izposodili v novih prostorih.

"Dolgo željen projekt, ki je bil načrtovan že pred leti"

"Gradnja knjižnice v Krškem je dolgo željen projekt, ki je bil načrtovan že pred leti. Skoraj deset let je trajalo, ko smo dobili prvo gradbeno dovoljenje na drugi lokaciji. Po relativno velikih zapletih zaradi tega, ker gre za gradnjo v starem mestnem jedru in je zgodovinsko jedro, s tem pa tudi tako varovano, smo le prišli do umestitve in gradbenega dovoljenja. Po več kot dveh letih gradnje smo uspeli objekt tudi dograditi in ga bomo predali namenu," je ob tem povedal župan Mestne občine Krško Miran Stanko.

"Odprta pod za drugo fazo obnove"

Gradnja prizidka je stala 4,4 milijona evrov. Stanko dodaja, da je pred njimi tudi naloga obnove obstoječega samostana. "V fazi urejanja dokumentacije smo uspeli od kapucinskega reda odkupiti tudi samostan (v veliki večini) in park okoli samega samostana ter ves ta center, ki dolga leta ni bil lastniško urejen. Sedaj smo to uspeli urediti, tako da imamo s tem odprto pot za drugo fazo, ki bo veljala nekje okrog 3 do 3,5 milijona evrov in naj bi jo začeli v naslednjem letu."

krško
valvasorjeva knjižnica krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja