Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
17.10.2023
09:23
Društvo Sončkek Posavje je na kolonija na hrvaškem otoku Pašman preseglo običajne počitnice.

Več kot le počitnice

Sončkova letna zdravstveno terapevtska kolonija, ki poteka pod okriljem Društva Sonček Posavje, je znova dokazala, da je lahko obnova telesa in duha dinamična in celostna izkušnja. S svojim programom na slikovitem otoku Pašmanu, pod budnim očesom predsednice Nataše Solomun, je kolonija udeležencem nudila mnogo več kot le tradicionalni oddih. Medtem ko je nevrofizioterapevt Matija Lebar Lasbaher skrbel za strokovno fizioterapijo, sta Mateja Ivačič in Drago Butara poskrbela za regeneracijo telesa z refleksno masažo stopal in klasično masažo.

Vendar pa kolonija ni temeljila zgolj na telesnem zdravljenju. Udeleženci so se vsakodnevno vključevali v pripravo zajtrka, kosila in večerje, kar je pripomoglo k razvoju veščin samostojnosti in neodvisnosti, ki so ključnega pomena za njihovo bodoče življenje. Poleg tega je bila velika pozornost namenjena osebni higieni, s čimer so udeleženci krepili svoje vsakodnevne rutine in samozavest.

Fotogalerija (Foto: Društvo Sonček Posavje):

Vodne aktivnosti in povezovanje

Ob vseh terapevtskih in samostojnostnih prizadevanjih so dnevi v koloniji vključevali tudi čas za sprostitev in avanturo. Vožnje z čolnom, barko, supom, vodnimi skuterji in vznemirljivi trenutki na banani so udeležencem omogočili, da so izkusili radosti morskega življenja in hkrati gradili močne vezi med seboj.

Kolonija ni mogla uspeti brez podpore skupnosti. Zahvale gredo trgovini Mita, kmetiji Turk, kmetiji Mitja Cerjak in številnim drugim, ki so prispevali k izkušnji, s čimer so naši člani ne le uživali v osvežilnih plavanjih in lokalnih dobrotah, ampak so tudi tkali nova prijateljstva in utrjevali obstoječe vezi.

Društvo Sonček Posavje je ponosno na dosežke letošnje kolonije in je hvaležno za priložnost, da svojim članom ponudi prostor, kjer lahko rastejo, se zdravijo in povezujejo na načine, ki presegajo običajne meje.

društvo sonček posavje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja