Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
11.07.2023
12:47
Družinski piknik v parku, Krško, 14. julij 2023
Grafika: organizatorji
To soboto bo v Mestnem parku že 5. Družinski piknik, ki se poteguje za naziv prireditev z manj odpadki.

Družinski piknik v parku bo prireditev z manj odpadki

Prireditev poteka v organizaciji CPT Krško, Valvasorjeve knjižnice Krško in JSKD OI Krško. Razgiban program zajema pravljico, ki jo bodo že ob 17.00 otroci lahko poslušali v Valvasorjevi knjižnici Krško, istočasno pa se bodo predstavile tudi Krške mažoretke. Ob 17.30 sledi interaktivna dogodivščina z Garsio Kosinac, ob 18.00 bo pa bo najmlajše pozabaval Ribič Pepe. Po predstavi si boste lahko ob 19.00 ogledali kapucinsko knjižnico in/ali Speedway razstavo, za večerno zabavo pa bo ob 20.00 poskrbel Andrej Šifrer.

Ob programu boste v parku lahko našli še poslikavo obraza, Fotobox, predstavljali pa se bodo tudi Planinsko društvo Bohor, Športno društvo Tolovaj in Knof, Društvo ljubiteljev astronomije Krško, Društvo potapljačev Vidra Krško in Radioklub Krško. Potekala bo tudi delavnica barvanja papirantih koškev z družbo Kostak in fotografiranje z maskoto bobrom Borom.

Poleg kozarcev, s sabo prinesite še odejo, na katero se boste lahko v parku usedli in uživali v programu.

Družinski piknik v parku stopa na zero waste pot. Skupaj se bomo trudili, da bo odpadkov čim manj ter da s pravilnim ločenim zbiranjem materialom omogočimo njihovo kroženje, reciklažo in ponovno uporabo. Nastale odpadke bomo stehtali in rezultate analizirali. Če nam bo uspelo ločeno zbrati več kot 90 % vseh odpadkov, bo naša prireditev z manj odpadki prejela naziv Zero waste prireditev.

Družinski piknik v parku

Kako nam bo to uspelo?

  • dosledno ločeno zbiranje odpadkov na treh ekoloških otokih in tehtanje vseh vrst zbranih odpadkov,
  • pri pravilnem zbiranju odpadkov bo obiskovalcem na pomoč zelena straža ob ekoloških otokih,
  • program dogodka je organiziran na način, da ustvarja čim manj odpadkov - trajnostne delavnice, povratni plastični kozarci, kompostabilni pribor za hrano,
  • pitnik v središču parka - prinesite svoje kozarce, lončke ali bidone!

Zakaj se moramo ukvarjati z odpadki?

Po tujih podatkih v povprečju vsak obiskovalec prireditev ustvari več kot kilogram odpadkov na dan. Večinoma odpadki na prireditvah niso ločeno zbrani, kar pomeni, da niti predpogoj za reciklažo ni dosežen. V Krškem želimo narediti korak naprej in poleg reciklaže poskrbeti še za preprečevanje nastajanja odpadkov.

Zavedamo se, da je okolje stvar vseh nas, zato želimo postati zgled tako za udeležence kot druge festivalske organizatorje. Hvala, ker nam boste pri izpolnjevanju zaveze in ciljev pomagali tudi vi!

Center za podjetništvo in turizem Krško

krško
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja