Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
22.10.2023
08:54
Foto: DSP
V Društvu Sonček Posavje, so 6. oktobra 2023, ob Svetovnem dnevu cerebralne paralize, organizirali pohod po Vidmu v Krškem.

V zelenih majicah po Vidmu

Društvo Sonček Posavje je tudi letos skupaj z OŠ.dr. Mihajla Rostoharja Krško in ostalimi otroci s posebnimi potrebami 6. oktobra, ob Svetovnem dnevu cerebralne paralize, izvedlo pohod po Vidmu v Krškem. V prepoznavnih zelenih majicah, z zelenimi baloni so s pohodom ponovno opozorili na težave, ter pogled na življenje z vidika ljudi s cerebralno paralito.

Društvo Sonček Posavje se že vrsto let udeležuje tovrstnega  pohoda, saj želijo s tem opozoriti na vse pomanjkljivosti in ovire, katere so še prisotne v Mestni občini Krško. "Vsi skupaj smo se sprehodili do Trga Matija Gubca, kjer je članica društva Viktorija Hruševar prebrala poslanico, s katero se zavzemamo, da bodo vsi otroci imeli enake možnost obiskovati isti vrtec, vsi učenci  v skupno osnovno šolo v domačem kraju, vsi odrasli pa bodo lahko uresničevali svoje potenciale v poklicnem življenju, ter živeli neodvisno in samostojno po lastni izbiri."

Fotogalerija (Foto: Društvo Sonček Posavje):

Kot so še dodali v Društvu Sonček Posavje si želijo polnopravne vključenosti odraslih z vsemi državljanskimi pravicami, vključno z volilno, ter dostopnost okolja. "S pohodom smo širšo javnost opozorili nase in da ne glede na našo oviranost ali težavo, s skupnimi močmi zmoremo marsikaj."

Društvo Sonček Posavje

društvo sonček posavje
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja