Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
27.10.2022
10:33
Območno združenje slovenskih častnikov, Krško
Foto: OZSČ Krško
V počastitev Dneva suverenosti Republike Slovenije je na strelišču Slovenske vojske Velenik potekalo državno prvenstvo v streljanju z vojaškim pehotnim orožjem.

Člani OZSČ Krško državni prvaki

VELENIK Ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Krško v sestavi Branko Slivšek, Slavko Kovačič in Franc Unetič je z 247 doseženimi krogi postala ekipni državni prvak v preciznem streljanju in prejela pokal za 1. mesto ter zlate medalje za najboljše strelce v ekipi. Zlato medaljo za 1. mesto posamezno z doseženimi 89 krogi, je osvojil Franc Unetič in postal državni prvak. Ekipa ZSČ Brežice je z 241 krogi osvojila drugo mesto. Ekipa OZSČ Slovenska Bistrica je z 235 krogi osvojila tretje mesto. 54 strelcev je s polavtomatsko puško kalibra 7,62 x 39 mm streljalo na 100 m oddaljene tarče.

Na tekmovanju so sodelovale ekipe iz Območnega združenja slovenskih častnikov Krško, Lendava, Ljutomer, Ljubljana, Maribor, Brežice, Škofja Loka, Šmarje pri Jelšah, Trbovlje, Slovenska Bistrica, Slovenska vojska 670. Logistični polk, Policijsko veteransko društvo Sever, odbor Slovenska Bistrica in Združenje borcev za vrednote NOB Slovenska Bistrica.

Fotogalerija (Foto: OZSČ Krško):

krško
fotogalerija

Pridružite se nam