Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
15.09.2022
13:07
Erasmus+
Foto: ePosavje.com
Mestna občina Krško je v sodelovanju s Športno zvezo Krško gostila predstavnike partnerskih občin pri projektu »Skills for Health and Sports« ali »S športom krepimo zdravje«.

Erasmus+ projekt S športom krepimo zdravje

KRŠKO S projektm »Skills for Health and Sports« ali »S športom krepimo zdravje« želijo razviti in izvajati inovativne oblike krepitve zdravja občank in občanov skozi šport in rekreacijo. Mestno občino Krško so v sklopu projekta »Skills for Health and Sports« ali »S športom krepimo zdravje« obiskali predstavniki italijanske občine Gaglianico, portugalske občine Viana do Allentejo in bolgarske občine Svilengrad.

Po zaključku srečanja pozitivni odzivi

Kot je ob zaključku obiska dejal Aleš Eržen z Mestne občine Krško, so z udeleženci pripravili okroglo mizo na temo športa v različnih okoljih oz. občinah na osnovi ankete, ki so jo izpolnili in jo je pripravila Športna zveza Krško oz. njen predsednik Luka Šebek. "To je bila osnova za konstruktivno debato in izkušnje, kjer smo našli določene podobnosti, ideje in predloge za naprej. Upam, da bomo že naprej ostali v navezi in da bomo sodelovali še na kakšnem projektu ter izboljšali športno življenje in zdravje v Mestni občini Krško in ostalih občinah, ki so sodelovale v tem projektu." Predstavnikom partnerskih občin so med drugim predstavili tudi turistične znamenitosti in športno infrastrukturo v mestni občini.

Sodelovalo je 11 predstavnikov iz tujine in 5 domačinov

Obiska se je udeležilo enajst predstavnikov iz tujine in pet iz Športne zveze Krško in Mestne občine Krško. Nicolò Caneparo iz Italije je ob zaključku obiska izrazil zadovoljstvo ob priložnosti, da so na okrogli mizi lahko predstavili in primerjali podatke in številke vseh sodelujočih občin, "kar je bilo zelo uporabno, zanimivo in konstruktivno. Zato bomo domov prinesli veliko pomembnih sporočil in konceptov, ki jih bomo skušali uporabiti, kolikor bo mogoče. Ponosni smo, da smo del tega projekta in se veselimo povečanja naše udeležbe v tovrstnih evropskih projektih." Podobnega mnenja sta tudi predstavnika bolgarske in portugalske občine. Vtise udeležencev si lahko pogledate v spodnjih izjavah.

krško
erasmus
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja