Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
21.11.2022
12:05
Erasmus plus projekt, Brežice
Foto: ZPTM Brežice
V Brežicah se veselijo odobritve sredstev za projekt Erasmus + Sport za večjo vključenost mladih v šport.

Sredstva za Erasmus+ Sport projekt

BREŽICE V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice) so v minulem tednu zaključili z vnosom zahtevanih dokazil na evropski portal za projekte, ki so financirani neposredno iz Evropske Komisije. "Sicer smo se novice o odobritvi našega projekta Z roko v roki razveselili že septembra, a je birokracija terjala kar 2 meseca dela," pravijo v Brežicah

Z roko v roki (Sports and health go hand in hand)

Na skupni razpoložljiv proračun Evropske Komisije za projekte športa za leto 2022 se je prijavilo 506 organizacij. Na področju evropskih športnih dogodkov, kjer so mogoče najvišje dotacije, je bilo za sofinanciranje priporočenih 20 projektov. Devetim organizacijam iz vse Evrope nam je odobren maksimalen znesek sofinanciranja in sicer v višini 450.000 evrov. Vse projektne aktivnosti bodo izvedli v Brežicah.

Erasmus plus projekt, Brežice

V šestih tednih bo v aktivnosti vključenih 420 mladih iz 11 držav

Šport in zdravje gresta z roko v roki in ponujata ljudem po vsem svetu, različnih sposobnosti in starosti, priložnost za srečnejše, bolj zdravo in produktivnejše življenje. S športom bodo v projektu Z roko v roki nagovarjali večinoma mlade, ki so ciljna skupina projekta in lahko s svojim aktivnim preživljanjem prostega časa naredijo veliko za svoje dobro počutje in zdravo življenje. Glavni namen projekta bo povečati stopnjo udejstvovanja mladih v športu. To bomo dosegli z izvajanjem inovativnih oblik športne rekreacije in z organizacijo največjega evropskega mednarodnega športnega tabora t.i. HEPA CAMP, kjer bo v šestih tednih športnih aktivnosti v Mladinskem centru Brežice vključenih 420 mladih iz 11 držav. "Seveda v želji, da v športni kamp vključimo tudi vse zainteresirane mlade občane, ki bodo tudi sicer sodelovali v drugih projektnih aktivnostih," dodajajo.

Dan odprtih vrat in predstavitev ter vpis v projektne aktivnosti

V ZPTM Brežice bodo v začetku projekta, ki se bo uradno začel 1. decembra 2022 in bo trajal 18 mesecev, izvedli dan oziroma teden predstavite športnih aktivnosti ter brezplačni vpis vanje. "Ob tej priložnosti vabimo k pridružitvi v projekt Z roko v roki lokalne športne pedagoge in vse športne navdušence, ki se zavedate, da sta rekreacija in šport temelj zdrave družbe," še dodajajo.

(ZPTM Brežice, eP)

brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja