Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
22.09.2022
21:05
Dan brez avtomobila, Krško
Foto: ePosavje.com
Del Ceste 4. julija v Krškem so dopoldne namesto avtomobilov zapolnili kriki otroškega veselja in druženja. Na dnevu brez avtomobila so se najmlajšim predstavili tudi krški poklicni gasilci.

Dan brez avtomobila v Krškem

Ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti so po številnih mestih po Sloveniji zaprli nekatere ceste in jih prepustili pešcem in kolesarjem, največ veselja pa so si privoščili otroci iz vrtcev in osnovnih šol, ki so se lahko na teh predelih prosto gibali in likovno ustvarjali. Poglejmo, kako je bilo na Vidmu v Krškem, kjer so zaprli del Ceste 4. julija.

Ulica predšolskim otrokom in učencem

Evropski teden mobilnosti so s tradicionalnim dnevom brez avtomobila obeležili tudi v Krškem, kjer so zaprli vzporedno Cesto 4. julija in jo prepustili predšolskim otrokom in učencem. Ujeli smo jih pri ustvarjanju

Promocija za do človeka in okolja prijaznejših načinov mobilnosti

Dan brez avtomobila je sicer priložnost za promocijo do človeka in okolja prijaznejših načinov mobilnosti, saj ljudi poziva h kolesarjenju in hoji. Dan brez avtomobila je tudi tokrat poskrbel, da so prebivalci in obiskovalci mestnih središč vsaj en dan v letu doživeli mestna središča brez motornega prometa, ki sicer praviloma krojijo utrip ulic.

Premikamo se lahko tudi drugače, ne samo z avtomobilom

Kot je povedala koordinatorka Evropskega tedna mobilnosti na Mestni občini Krško Alenka Laznik, je namen tega dneva pokazati, da se da na ulicah preživeti čas tudi drugače. "Ne samo v avtomobilu. Da se da peš, s skirojem, kolesom. Da se lahko premikamo tudi drugače in da ni potrebno, da dve površine poasfaltiramo in pozidamo, ampak da bi lahko dvignili kvaliteto življenja tudi na kako drugačen način," dodaja.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

evropski teden mobilnosti
krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja