Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
22.09.2023
08:02
Foto: Katja Peterlin
Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu je svoje pohištvo za opremo učilnic podarila Občini Črna na Koroškem, ki je bila prizadeta v nedavnih poplavah.

Fakulteta za informacijske študije donirala pohištvo

Na Fakulteti za informacijske študije (na kratko tudi FIŠ) so z julijem letošnjega leta začeli s prenovo posameznih učilnic. V želji po zagotavljanju najboljšega študijskega okolja, so učilnice Megabyte, Petabyte in Terabyte preuredili za delo v večih manjših skupinah. S prenovo je prišla tudi potreba po spremembi trenutne opreme preurejenih prostorov. Zato so se na fakulteti odločili, da prvotno, še povsem funkcionalno, opremo podarijo prizadetim v nedavnih poplavah in s tem dobro delo združijo z njihovim načelom ponovne uporabe izdelkov in težnjo h krožnemu gospodarstvu.

Pomoč Črni na Koroškem

Fakulteta za informacijske študije je stole z mizami, govorniški kateder in šolske table tako v sredo, 20. septembra 2023, predala Občini Črna na Koroškem, ki jih bo namenila za njihov kulturni dom. Pri tej dobrodelni akciji so jim na pomoč priskočili iz podjetja A-sprint, d. o. o., ki je opremo brezplačno prepeljalo na prizadeto lokacijo, pri nalaganju opreme na transportno vozilo pa sta prijazno pomagala tudi prostovoljca Suad Arif Muslimović in Jože Regina.

poplave
donacija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja