Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
05.11.2022
14:44
Oktobrska občinska gasilska vaja v Loki pri Zidanem Mostu
Foto: Občina Sevnica
V sklopu letošnjega meseca požarne varnosti je v petek, 28. oktobra 2022, v Loki pri Zidanem Mostu potekala občinska gasilska vaja. Pri izvedbi vaje so sodelovale številne reševalne ekipe.

Gasilska vaja v Loki pri Zidanem Mostu

SEVNICA Pri izvedbi občinske gasilske vaje z naslovom »Gašenje požara in reševanje v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu« v organizaciji Gasilske zveze Sevnica so sodelovali pripadniki prostovoljnih gasilskih društev iz celotne občine, Poklicna gasilska enota Krško, Policijska postaja Sevnica, Zdravstveni dom Sevnica in Trubarjev dom upokojencev. 

Kot prvi so se na poziv na intervencijo odvali v domačem PGD Loka pri Zidanem Mostu, sledili so še Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica in ostala gasilska društva iz Gasilske zveze Sevnica ter Poklicna gasilska enota Krško, ki je sodelovala pri gašenju požara in reševanju z višin. 

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

Poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič se je skupaj s predsednikom Gasilske zveze Sevnica Vincencem Knezom, županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom in direktorjem Trubarjevega doma upokojencev mag. Robertom Potočnikom v sklepnem delu uspešno izvedene vaje vsem sodelujočim zahvalil za sodelovanje. 

Izvedena vaja je bila pomemben preizkus usposobljenosti enot in prilagoditve zaščite in reševanja na tako zahtevnem objektu, kot je dom starejših občanov. 

Občina Sevnica

sevnica
gasilci
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice