Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
21.02.2023
18:52
Regijski gasilski vadbeni poligon
Foto: arhiv ePosavje
Na Gasilski zvezi Slovenije so v ponedeljek objavili odločitve o izgradnji gasilskih centrov v Zagorju ob Savi in Žužemberku ter o izgradnji regijskega gasilskega poligona v Krškem.

Regijski gasilski poligon v Krškem

Konec novembra so na Gasilski zvezi Slovenije objavili javno naročilo za izgradnjo regijskega gasilskega poligona v Krškem ter gasilskih centrov v Zagorju ob Savi in Žužemberku. Vadbeni poligon na območju nekdanjega olimpijskega bazena ob tovarni Vipap v Krškem bo namenjen praktičnem usposabljanju gasilcev iz celotne regije, v sklopu katerega se bodo izvajale vaje s cevmi, lestvami, vaje v vrvni tehniki, reševanju iz višin in globin, če navedemo nekatere. Na vadbenem poligonu bodo izvajali tudi vaje in tekmovanja gasilsko športnih tekmovalnih disciplin.

Ureditev gasilskega poligona, parkirna mesta in navezava na Tovarniško ulico

V sklopu regijskega gasilskega poligona v Krškem bodo uredili poligon med stavbo Poklicne gasilske enote Krško in tovarno Vipap, uredili bodo dostopne ceste ter parkirne in manipulativne površine. V sklopu so predvideli tudi dodatno pot do parkirnih mest, navezanih na lokalno cesto LC 192581 - Tovarniška ulica. Projektno dokumentacijo za krški center so sicer izdelali na podlagi tipske projektne dokumentacije, na podlagi katere je v Sloveniji nastalo - oz. so še v gradnji, podobni gasilski poligonu v Ormožu, Radljah ob Dravi, Jesenicah in Grosupljem.

Za gasilski poligon v Krškem so prejeli tri ponudbe

Za izgradnjo gasilskega poligona v Krškem so na Gasilski zvezi Slovenije prejeli tri ponudbe, družbe Kostak d.d. (708.070,19 evrov brez DDV), Remont d. d. (952.563,25 evrov brez DDV) in KOP Brežice d.d. (1.204.919,80 evrov brez DDV). Za ureditev gasilskega centra v Zagorju ob Savi so prav tako dobili tri ponudbe, za ureditev centra v Žužemberku so prispele štiri ponudbe. Po 1. krogu pogajanj za izgradnjo gasilskega poligona v Krškem so tako na Gasilski zvezi Slovenije objavili, da je bila zadnja ponujena cena z upoštevanim popustom 693.200,72 evrov.

Regijski poligon, gasilci

Kaj vse bo na poligonu?

Na poligonu bo stolp za vaje, betonski plato za vaje, bazen za vodo in betonski plato za tehnično reševanje. V sklopu projekta so predvideli tudi 21 parkirnih mest in dostopno cesta do parkirišča in ureditev manipulativnih površin. Rok za dokončanje del za izvedbo gasilskega regijskega poligona v Krškem je po objavljeni razpisni dokumentaciji 300 dni od uvedbe v delo.

gasilci
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice