Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
08.05.2023
21:45
Gimnazijci na obisku v Domu starejših občanov Brežice
Foto: Gimnazija Brežice
Dijakinje in dijaki Gimnazije Brežice so kot prostovoljci obiskali stanovalce Doma starejših občanov Brežice. In ob tem je nastal spodnji zapis.

Prostovoljstvo na Gimnaziji Brežice

BREŽICE Na Gimnaziji Brežice nam je pomembno kakšne vrednote razvijajo naši dijaki, zato jih večkrat peljemo tudi v Dom upokojencev Brežice, da se družijo z njihovimi stanovalci in tako širijo socialne horizonte in gradijo na socialni odgovornosti.

Dr. Anica Kos, starosta prostovoljstva v Sloveniji, je ob eni priliki dejala: »Solidarnostna pomoč drugemu, skupnosti se Izkazuje tudi v nematerialnih dobrinah - v delu, urah življenja, energiji, to kar imenujemo prostovoljska pomoč, prostovoljno delo. Dogaja se predvsem kot spontana pomoč človeka sočloveku. O njej vse premalo vemo in premalo govorimo. To je skriti kapital iz katerega mnogi ljudje v stiski črpajo pomoč. Zdi se mi, da bi morali povzdignit to skrito ali prikrito individualno delovanje dobre volje na vidno in vplivno raven. V dobrem, ki se spontano dogaja v socialnem tkivu, bi morda lahko črpali energije, vzpodbude, podporo, sinergije za izboljšanje našega sveta. « In ta skriti kapital gradimo tudi na naši šoli s tem, da spodbujamo prostovoljstvo dijakov in prepričani smo, da s tem prispevamo vsaj kamenček v mozaik izboljšanja sveta, od katerega smo vsi tako zelo odvisni.

Fotogalerija (Foto: Gimnazija Brežice):

V Domu našim dijakom nikoli ni dolgčas. Vedno se najdejo zanimive teme za klepet s stanovalci, priložnosti za igranje različnih, tudi manj znanih družabnih iger, barvanje pobarvank, branje, igranje šaha, sprehode…

S fotografijami vam skušamo pričarati utrinke medgeneracijskega druženja, ki nas vse bogati. 14. aprila so bili v Domu dijaki 2. c oddelka, 5. maja pa dijaki 2. b oddelka. Oboji so, skupaj z razredničarkama, Teo Habinc in Barbaro Zorko, izkazali svojo veliko srčnost in posluh za soljudi.

Mentorica prostovoljskega dela
dr. Gordana Rostohar

gimnazija brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja