Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
09.02.2023
15:34
Gradnja kolesarske povezave Krško - Kostanjevica na Krki
Grafika: ePosavje.com
Pred natanko enim letom sta Mestna občina Krško in Občina Kostanjevica na Krki pričeli s skupnim projektom izgradnje skoraj 20 kilometrske kolesarske povezave.

Dela potekajo skladno s terminskim načrtom

KRŠKO Kot zagotavljajo na krški občini, dela potekajo skladno s terminskim načrtom in bodo predvidoma dokončana aprila. Slabih dvajset kilometrov dolga kolesarska povezava med Krškim in Kostanjevico na Krki počasi dobiva končno podobo, dela so na nekaterih odsekih že dokončana, na določenih še vedno potekajo – denimo na obeh straneh občinske meje. Projekt poteka skladno s terminskim planom in bo predvidoma dokončan konec aprila.

Zaključek del bo odvisen tudi od vremenskih razmer

"Zaključek samih del je malo odvisen tudi od vremenskih razmer in pogojev asfaltiranja teh odsekov. Verjamem, da bomo do konca aprila pridobili skupno 19,5 kilometrov kolesarskih povezav med našima dvema občinama in posledično tudi med regijo, našo regijo in pa obmejno regijo, regijo Dolenjske," pravi župan Mestne občine Krško Janez Kerin.

Kolesarsko povezavo bodo uradno odprli v juniju

Kolesarsko povezavo bodo predvidoma uradno odprli v juniju. "Do konca maja bomo delamo na prevzemih, na terenu samem. Do konca junija sledi obdobje, ko bomo pripravili vso potrebno dokumentacijo za oddajo zadnjih zahtevkov za pridobitev sredstev," nadaljuje Kerin. Naložba znaša 6,3 milijona evrov, od tega je prispevek evropske skupnosti in države štiri milijone evrov in pol, razliko pa krijeta krška in kostanjeviška občina.

20. februarja še ogled trase v krški občini

V minulih dneh so si na območju občine Kostanjevica na Krki ogledali izgrajeno povezavo. Kot pravi Kerin, so ugotovili nekaj manjših pomankljivosti, "ampak nič kaj katastrofalnega, kot da je to vse v zvezi s planom, s programom." Dvajsetega februarja sledi še ogled na nekaterih območjih trase v krški občini.

krško
kostanjevica na krki
ceste

Pridružite se nam