Skip to main content
Torek, 16. april 2024
17.02.2023
22:34
Po posavskih srednjih šolah in fakultetah so v petek pripravili informativni dan, na katerem so lahko bodoči študentje in dijaki spoznali šole in fakultete, na katerih bodo nadaljevali šolanje.

Informativni dan na Gimnaziji Brežice

BREŽICE Informativni dan bodo v soboto pripravili tudi na Gimnazija Brežice, najstarejši srednji šoli v Posavju. V petek so za bodoče dijake najprej v Kulturnem domu Brežice pripravili skupni del, na katerem so dijaki s petjem, plesom, igranjem inštrumentov in recitali predstavili šolo in vse dejavnosti, ki na njej potekajo. Nato pa so devetošolce s starši povabili v gimnazijske prostore, kjer so jim predstavili pouk in številne šolske dejavnosti (krožke, tekmovanja iz znanj in športna tekmovanja, ekskurzije, projekte …).

Fotogalerija (Foto: Gimnazija Brežice):

Dijak brežiške gimnazije pridobi vstopnico za/v svojo prihodnost

Ravnatelj Uroš Škof je izpostavil, da je brežiška gimnazija splošnoizobraževalna šola, ki pripravlja dijake za univerzitetni študij in jim omogoča vpis (odpira vrata) na prav vse fakultete. S končano gimnazijo in uspešno opravljeno maturo lahko dijaki nadaljujejo študij na vseh fakultetah.

Gimnazija Brežice tudi v naslednjem šolskem letu razpisuje štiri oddelke programa gimnazija (112 vpisnih mest) in športni oddelek (18 vpisnih mest). Za vse, ki bi radi izvedeli o izobraževanju na brežiški gimnaziji, je na voljo še dodatni termin informativnega dne, in sicer v soboto ob 9. uri.

Gimnazija Brežice

gimnazija brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja