Skip to main content
Petek, 12. april 2024
25.02.2024
08:17
Foto: Policija
V petek in soboto, 16. in 17. februarja 2024, so na informativnem dnevu Višje policijske šole bodočim kandidatom za policiste predstavili potek šolanja, kot tudi delo policista.

Dan odprtih vrat v Tacnu

Obiskovalcem so skozi kratka predavanja ponudili kar se da veliko informacij, z veseljem pa so odgovarjali tudi na njihova številna vprašanja. Dva petkova in en sobotni termin so v Policijsko akademijo pripeljali okoli 400 mladih, ki svojo karierno priložnost vidijo v policiji.

Skupaj z njihovimi starši in drugimi spremljevalci pa se je v dveh dneh v Tacnu pod Šmarno goro mudilo več kot 500 obiskovalcev. Predavalnica Policijske akademije je bila polna do zadnjega kotička, zato je nekaj zainteresiranih moralo ostati na hodniku.

Kljub dokaj nestabilni vremenski napovedi so uspeli dočakati in izkoristiti dva sončna dneva, ki so jim omogočila, da so na igrišču akademije predstavili najzanimivejša področja policijskega dela. Tu so bili splošni in prometni policisti, kriminalisti, policisti konjeniki, vodniki službenih psov, pripadniki posebne in specialne enote, policisti varnostniki, policisti iz urada za informatiko in telekomunikacije itd., priletel pa je tudi policijski helikopter.

Mladi so pokazali veliko zanimanja za policijsko delo in med nekaterimi med njimi so že opazili take, ki bodo nekoč zagotovo dobri policisti. Nadejajo se številčnega vpisa in se veselijo bodočih sodelavcev.

Fotogalerija (Foto: Policija):

policija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja