Skip to main content
Petek, 1. december 2023
01.03.2023
12:58
Informativni dnevi na Fakulteti za energetiko
Foto: Fakulteta za energetiko UM
Na pustni vikend, 17. in 18. februarja 2023, so na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru, gostili dijake srednjih šol, ki so pred pomembno odločitvijo.

Informativni dnevi Fakultete za energetiko po dveh letih potekali v živo

KRŠKO Po dveh letih preko spleta smo letos lahko z dijaki poklepetali v živo. Predstavili smo jim študij energetike ter pokazali prostore in opremo na Inštitutu za energetiko v Vrbini. Dijaki so lahko v sproščenem vzdušju poklepetali z našima študentoma ter iz prve roke izvedeli vse o študiju na naši fakulteti. Obiskovalci pa niso ostali lačni, saj so se lahko posladkali z slastnimi krofi iz pekarne Kruhek. Najbolj so bili seveda navdušeni nad laboratorijsko opremo Inštituta. Prav tako so tudi zelo zainteresirani za študij energetike. Upamo, da smo jim olajšali odločitev in se vidimo oktobra.

Fotogalerija (Foto: Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru):

V Krškem in Velenju

Fakulteta svojo študijsko dejavnost izvaja na dveh energetsko bogatih območjih, v Krškem in v Velenju. Tako so tudi informativni dnevi potekali na obeh lokacijah. V Krškem so informativni dnevi potekali na Inštitutu za energetiko, v Vrbini, kjer študenti izvajajo vse laboratorijske vaje ter druga praktična usposabljanja vezana na raziskovalna dela. Diplomanti Fakultete za energetiko so na trgu dela vedno bolj iskan kader in so tudi skoraj 100-odstotno zaposljivi.

Prihodnost je vsekakor v energetiki, tako imajo študenti energetike odlično priložnost, da si ustvarijo kariero.

Misli na svojo prihodnost, študiraj energetiko. Priključi se tudi ti!

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru

fakulteta za energetiko
energetika
šole v posavju
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja