Skip to main content
V Posavju 0° C Četrtek, 26. januar 2023
25.01.2023
12:11
Kolesarska steza Krško - Kostanjevica na Krki
Foto: Mestna občina Krško
Izgradnja kolesarske povezave Krško - Kostanjevica na Krki bo končana predvidoma konec aprila, sporočajo z Mestne občine Krško.

Gradnja kolesarske povezave bo končana predvidoma aprila

KRŠKO Na Mestni občini Krško pravijo, da se bo izgradnja 19,5 km dolge kolesarske povezave med Krškim in Kostanjevico Kostanjevica na Krki bo zaključila predvidoma konec aprila. Z deli so začeli februarja lani na odseku Velika vas - Veliki Podlog. Projekt v skupni vrednosti 6,27 milijona evrov je v višini 4,45 milijona evrov sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in proračuna Republike Slovenije, preostali del sta zagotovili občini sami.

Projekt poteka v dveh sklopih

Projekt vzporedno poteka v dveh sklopih. V prvem sklopu je ureditev kolesarskih poti znotraj mestne občine Krško, ocenili so ga na 4,31 milijona evrov. Drugi sklop projekta poteka na območju občine Kostanjevica na Krki in je ocenjen na 1,96 milijona evrov.

Kaj vse so doslej že uredili?

Na celotni trasi so gradbeno dokončali osem odsekov, ki pa jih še niso tehnično pregledali in prevzeli v uporabo. Na območju mestne občine Krško so uredili odsek med Bregami in Drnovim, med Drnovim in Veliko vasjo ter v Veliki vasi in naprej proti Velikem Podlogu. Na območju Pristave so uredili otok z umirjanjem hitrosti in uvozom na stezo med Pristavo in Križajem. V kostanjeviški občini so uredili dva odseka, med Kostanjevico in Prekopo ter na območju vstopa v Kostanjevico iz smeri Dob.

In kje delajo še potekajo?

V delu je še šest odsekov, tako urejajo povezavo na območju Breg, med Velikim Podlogom in Pristavo, pri Križaju ter med Križajem in mejo s kostanjeviško občino. V kostanjeviški občini urejajo še del povezave do Križaja v krški občini ter del povezave ob kostanjeviški obvoznici.

Velika vas, kolesarska steza

Prošnja z Mestne občine Krško

Na Mestni občini Krško dodajajo, da so kolesarske povezave del cestnega omrežja, "torej so javne površine, na katerih veljajo pravila cestnega prometa, zato jih je potrebno v primeru onesnaženja z blatom, zemljo in ostalim materialom, očistiti." Ob tem prosijo vse uporabnike, ki bi kakorkoli onesnažili kolesarsko površino, da le to za sabo očistijo, saj s tem omogočajo varno uporabo kolesarskih površin ter zmanjšujejo tveganje za nastanek nesreč.

krško
kolesarstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja