Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
28.11.2022
18:22
Kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki
Foto: Občina Kostanjevica na Krki
Kaj je novega pri izgradnji kolesarske povezave od Krškega do Kostanjevice na Krki? Na nekaterih odsekih so dela že zaključili, spet drugod pa so ta v polnem teku.

Kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki

Gradbena dela na izgradnji kolesarske povezave med Krškim in Kostanjevico na Krki dela trenutno potekajo na 14 odsekih. Na Bregah izvajajo gradbena dela od kapelice do južnega dela vasi, od krožišča na Drnovem do naselja Drnovo bodo po ureditvi nove komunalne infrastrukture in asfaltiranju le še zarisali cestne označbe in cesto predali namenu. V zaključni fazi je tudi umestitev povoznega otoka na koncu naselja Pristava v smeri Križaja ter navezava glavne ceste na že urejeno kolesarsko povezavo ob glavni cesti Drnovo - Križaj.

Dela potekajo na 14 odsekih

Med Križajem in Kostanjevico na Krki so končali z zemeljskimi deli pri krožišču v smeri Kostanjevice na Krki. Nov most čez potok Senuša že stoji, zdaj urejajo še zadnje podrobnosti pred asfaliranjem. Na območju naselja Sajevce so uredili meteorno kanalizacijo, položili novo optično omrežje in javno razsvetljavo ter uredili vodovod, zdaj tam potekajo zaključna dela pred asfaltiranjem.

V Kostanjevici na Krki je najbolj živahno

Največ gradbenih del poteka pred samo Kostanjevico na Krki, kjer bodo izgradili nov podporni zid, položili so infrastrukturo za vodovod in optiko, na mostu Sajevec bodo kmalu betonirali. So pa z gradbenimi deli končali v nadaljevanju kolesarske povezave na samem vstopu v Kostanjevico na Krki iz smeri Dob ter zaključili z deli v smeri proti Dobravi pri Kostanjevici na Krki in naprej proti Prekopi.

ceste
krško
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja