Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
07.08.2023
14:21
Ženske poročne obleke
Ženske poročne obleke
Poroka je edinstven dogodek v življenju, o katerem sanja skoraj vsaka ženska. In ena izmed najpomembnejših odločitev okrog tega dneva je poročna obleka.

Kako izbrati popolno poročno obleko?

Ker so na ta dan vse oči uprte vanjo, si vsaka ženska si želi, da zasije in očara svate z izbiro popolne obleke. Sama trendi poročna obleka je lahko velik finančni zalogaj, praviloma pa jo boste oblekli samo enkrat, zato se poraja smiselno vprašanje - jo kupiti ali izposoditi?

Nakup ali izposoja poročnih oblek?

Pri odločitvi, ali kupiti ali izposoditi poročno obleko, je to odvisno od osebnih želja in finančnih omejitev. Nakup obleke omogoča popolno prilagoditev po svojem okusu in možnost, da jo obdržite kot trajni spomin na enkratni življenjski dogodek. Na drugi strani pa je izposoja finančno ugodnejša možnost, ki vam nudi tudi bogatejšo ponudbo in izbiro.

Čeprav se marsikateri bodoči nevesti zdi nakup iskrenejša možnost, pa ima izposoja poročne obleke svoje prednosti. To so največkrat nižji stroški, široka izbira različnih krojev, stilov, materialov in barv, manj skrbi za vzdrževanje in shranjevanje ter okoljska ozaveščenost. Ne glede na to, za katero možnost se odločite, poročna obleka naj bo odraz vaše osebnosti in ljubezni, ki jo praznujete.

Poročne obleke

Kakšen kroj izbrati?

Poročne obleke so na voljo v različnih krojih. Izbirate lahko med:

  • krojem A-linije, ki so ozke v pasu in široke pri tleh ter so ena najpogostejših izbir bodočih nevest;
  • krojem morske deklice z ozkim krojem do kolen ali gležnjev in širokim krojem pri tleh, s čimer se poudarijo obline;
  • balonastim krojem, ki spominjajo na bogate obleke plemičev viktorijanske dobe;
  • sproščenim imperijskim krojem, s pasom tik pod prsmi in širokim krojem do tal, kar jim daje romantičnost;
  • minimalističnim kolonskim krojem, ki sledi liniji telesa od vratu do tal.

Izbira najlepše poročne obleke je zelo osebna stvar. Da boste na svoj praznični dan izgledali popolno, pa poleg svojih želja pri izbiri poročne obleke upoštevajte tudi vašo telesno postavo, stil poroke in seveda, razpoložljiv proračun.

Izognite se stresu pri izbiri obleke

Izbira poročne obleke je precej zahtevna in stresna situacija, kot se zdi na prvi pogled. Ob obilici krojev, materialov, trendov in navsezadnje želja neveste, je izbira prave obleke precej zahtevna. Zato svetujemo, da pri izbiri poročne obleke za nasvet poprosite svetovalce v izposojevalnici www.sanjska-obleka.si ali oblikovalce poročnih oblek, ki vam bodo znali najbolje svetovati glede izbire kroja, ki je odvisen od vaše postave ter materialov.

Kaj pa obleke za družice?

Tudi obleke za družice so pomemben del poročnega obreda. V zadnjih časih je vedno bolj običajna praksa, da družice nosijo usklajene in modne obleke za družice, ki dopolnjujejo poročno obleko neveste. Pri izbiri oblek za družice je pomembno upoštevati njihovo udobje, proračun in ustreznost s obleko neveste ter celotno estetiko porok 

oglasna novica

Pridružite se nam