Skip to main content
V Posavju 2.7° C Petek, 27. januar 2023
25.01.2023
13:59
Kolesarska povezava Čatež - Krška vas
Foto: ePosavje.com
Kako napreduje izgradnja kolesarske povezave med Čatežem ob Savi in Krško vasjo v občini Brežice?

Kolesarska povezava med Brežicami in Krško vasjo

BREŽICE Med železnim mostom čez Krko na Čatežu ob Savi in Krško vasjo v občini Brežice gradijo kolesarsko povezavo Brežice - Krška vas in Brežice - Čatež ob Savi. Projekt so ocenili na 3,3 milijona evrov, rok za izvedbo gradbenih del je 30. marec 2023. V teh dneh potekajo dela na križišču pred mostom čez Krko v Krški vasi ter med Gričem in železnim mostom proti Krki, kjer hkrati obnavljajo še glavno prometno povezavo ob reki Krki med Budičem in Krško vasjo.

Pa druge investicije na cestah?

V mestu Brežice bodo vprvi polovici leta zaključili dela na ureditvi Černelčeve ceste v Brežicah z izgradnjo krožišča za večjo prometno varnost. V projektu bodo obnovili cesto v dolžini 400 m na odseku od prehoda za pešce pri Zdravstvenem domu Brežice do križišča na Pleteršnikovi ulici, kjer se zavije proti trgovini Hofer. Vrednost investicije z novim krožiščem je približno 600.000 evrov.

Obnova lokalne ceste Cerklje ob Krki - Črešnjice

V Cerkljah ob Krki bodo predvidoma do 30. aprila dokončali obnovo lokalne ceste Cerklje ob Krki – Črešnjice, v Cerkljah ob Krki pa bodo zgradili pločnik v naselju Cerklje ob Krki. Projekt v vrednosti 563.000 evrov sofinancira Ministrstvo za obrambo.

ceste
kolesarstvo
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi