Skip to main content
V Posavju 1.9° C Torek, 28. marec 2023
18.08.2021
14:46
Blagovnica Brežice
Foto: ePosavje.com
Zapuščen objekt blagovnice, ki je nekoč veljala za največjo in najbolje založeno brežiško trgovino, predolgo kazi podobo mesta. Brežičani si želijo, da bi objekt uredili in da bi Blagovnica zaživela.

Kakšna bo usoda Blagovnice v Brežicah?

BREŽICE Spomini na Blagovnico so lepi. Naključni mimoidoči povedo, da je bila ponudba izvrstna, prav tako lokacija. "Za tiste čase je bila to zelo sodobna trgovina. Bila nam je zelo všeč, saj je imela spodaj veliko prodajalno z živili, zgoraj pa prodajali različno blago, celo pohištvo. Tako smo lahko v eni trgovini vse nakupili prav vse," nam je povedala prva od sogovornic. Druga jo je dopolnila, "da je bila to zelo prijetna trgovina, opremljena z vso infrastrukturo, parkirišči, zelenimi površinami. V bližini je avtobusna postaja. Zelo dostopna trgovina."

Blagovnica na samem vhodu v Brežice

Boljše lokacije, kot je tale, si trgovci ne bi mogli želeti, pravijo naši sogovorniki. Objekt bi lahko namenili tudi drugim dejavnostim.

"Žalostno je videti, da je objekt zdaj tako zanemarjen"

"Prostore bi lahko namenili mladim. V pritličju je velika dvorana, kjer bi lahko mladi imeli koncerte in plese. Lahko pa bi objekt namenili tudi za hotel. Žalostno je videti, da je objekt zdaj tako zanemarjen. Težko je razumeti, da nihče nima interesa, da bi ga obnovil," sta nam povedala sogovornici, ki smo ju ulovili pred blagovnico.

Objekt leži na samem vhodu v mesto in propada že dobro desetletje. Občina v tem trenutku ne more narediti ničesar, pravi brežiški župan.

Območje s tremi lastniki

"To območje ima tri lastnike: gostinec, zdravstvena dejavnost in sama Mercatorjeva stavba, ki bolj ali manj propada," pravi brežiški župan Ivan Molan. "Želja Mercatorja naj bi bila, da objekt uredi, če se bodo uspeli o tem dogovoriti z drugima dvema lastnikoma. Vse kaže, da do dogovora med njimi ni prišlo, zato je Mercator obupal in želi vse skupaj prodati."

"V fazi usklajevanja idejne zasnove novega trgovskega centra"

Kakšna usoda čaka Blagovnico, ta hip očitno ne vedo niti v Mercatorju. V pisnem odgovoru so nam dejali, da so v fazi usklajevanja idejne zasnove novega trgovskega objekta in ekonomike projekta v Brežicah. Če bo sprejeta odločitev za izgradnjo novega trgovskega objekta, bo obstoječa nepremičnina prek razpisa prodana izbranemu investitorju, ki bo nato zgradil nov objekt, v katerem bo delovala Mercatorjeva prodajalna. Kdaj pa bodo posamezne faze usklajene in zaključene za zdaj še ne morejo napovedati.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja