Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
19.02.2023
19:34
Šelmarija v Kostanjevici na Krki
Foto: arhiv ePosavje
Pred nami so dnevi pustnih norčij. Kje vse v Posavju pripravljajo pustovanja in pustne povorke? Krško, Brežice, Kostanjevica na Krki in še kje. Z norčijami začnejo že v petek popoldne.

Pustovanja v Posavju

Krško

Otroško pustovanje

V Krškem pripravljajo pustno rajanje s povorko za otroke v spremstvu staršev in za ostale v soboto, 18. februarja. Dogajanje se bo začelo ob 14. uri na zaprtem delu ulice Ceste krških žrtev pri drsališču, nad Pizzerijo Fontana. V zabavnem programu bo nastopila Brigita Šuler, pripravljajo pa tudi nagrade za najboljše maske - za otroke, družino in skupino. "Tradicionalno pustovanje, ki ste ga bili vajeni v Hotelu City, se letos seli s pustno povorko skozi staro mestno jedro in zaključi z rajanjem v Parku," pravijo v Zvezi prijateljev mladine Krško.

Kostanjevica na Krki

Šelmarija

Letošnja Šelmarija se bo začela s tradicionalno jutranjo budnico v nedeljo, 19. februarja, ob 6. uri. Ob 14. uri se bo z oklicom Kurenta začela velika pustna povorka, osrednji dogodek ponedeljkovega dogajanja bo občni zbor Prforcenhausa z volitvami novega predsednika pustne vlade, nov predsednik bo imel na pustni torek tri aktivnosti, ob 19. uri se bo predstavil na promenadi. Na pepelnično sredo bodo ob 15. uri kurenta pokopali, pustno dogajanje bodo zaključili z veselo sedmino.

Brežice

Fašjenk

V občini Brežice se bo Fašjenkovo dogajanje začelo s prevzem oblasti v petek ob 13. uri na Občini Brežice. V soboto v Dobovi pripravljajo veliko pustovanje, na pustni torek se bodo po krajih občine Brežice predstavile domače pustne skupine, osrednji pustni dogodek pa bo v soboto, 25. februarja, s pustno povorko na 25. mednarodnega karnevalu. Povorka bo iz Loč štartala nekaj pred 14. uro in se zaključila v Dobovi, kjer bodo po 15. uri oblast vrnili županu Ivanu Molanu. 

Pustna povorka v Brežicah

V torek, 21. februarja, v Brežicah Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ob podpori Vrtca Mavrica Brežice pripravlja pustno povorko po brežiških ulicah. Povorka se bo ob 15. uri in 45 minut začela izpred Vrtca Mavrica in nadaljevala po mestnih ulicah Brežic, zaključila pa z rajanjem v Mladinskem centru Brežice pod taktirko trenerk Športno kulturnega društva Mažoretke Dobova. "Vsaka maškara mora pojesti vsaj en krof Z njimi se boste brezplačno sladkali na pustni torek v MC Brežice," pravijo organizatorji.

Pripravljate pustovanje in bi želeli, da vaš dogodek vključijo v to objavo? Pišite nam na info@eposavje.com.

napovednik
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja