Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
21.09.2023
12:46
Foto: ePosavje
Predsednica Kluba poslovne odličnosti Maja Fink in prejemnica ADMA priznanja poslovne odličnosti Metka Resnik sta nam razkrili vizijo kluba, njegovo delovanje in pomen za lokalno gospodarstvo.

Klub poslovne odličnosti Dolenjske, Bele krajine in Posavja šteje 70 članov

Člani Kluba poslovne odličnosti Dolenjske, Bele krajine in Posavja niso zgolj številke na papirju. S sedemdestimi aktivnimi člani in članicami, ki predstavljajo širok spekter poslovnih interesov in strokovnih področij, je ta organizacija postala stičišče izobraževanja, motivacije in izpopolnjevanja znanj. Predsednica kluba Maja Fink in letošnja prejemnica ADMA priznanja poslovne odličnosti Metka Resnik, sta nam razkrili vizijo kluba, njegovo delovanje in pomen za lokalno gospodarstvo.

V klubu ni omejitev glede članstva; z odprtimi vrati sprejemajo vse, ki si želijo poslovne in osebne rasti. "Nismo omejeni samo na upravno-administrativne smeri. Naša baza je veliko bolj raznolika," pravi Finkova. Resnikova dodaja "naši dogodki so vedno odprti za vse, z aktualnimi temami. Radi se širimo. Več nas je, boljša je energija."

Širok nabor dejavnosti in dogodkov

Klub je letos zaznamoval vrsto dogodkov, od kofetkov – manjših, butičnih srečanj namenjenih članom – do večjih konferenc. "Kofetki so priložnost, da naši člani predstavijo svoje želje in potrebe v neformalnem okolju," je pojasnila Resnikova. Klub ne omejuje svojega delovanja zgolj na tri regije, iz katerih izvira večina članov, temveč vabi posameznike iz celotne Slovenije.

Nove dimenzije poslovne asistence

Ena izmed tem, ki jih klub osvetljuje, je vloga poslovne asistence. "Daleč so časi, ko so bile tajnice zgolj kuharice kave," opozarja Finkova. "V majhnih podjetjih poslovne sekretarke opravljajo še kadrovska in računovodska dela, so prva oseba, na katero se zaposleni obrnejo v primeru težav, in povezujejo celotno podjetje".

Čustvena inteligenca in osnovne vrednote

Na enem izmed letošnjih dogodkov, katerega slogan je bil "Tvoj nasmeh je tvoj logo", so poudarili pomen čustvene inteligence. "Živimo v času, ko smo pozabili na osnovne vrednote. V poslovnem svetu so pomembne samo številke, cilji, dobički," razlaga Finkova. "Z dogodkom smo želeli spomniti na pomembnost osnovnih vrednot, ki jih cenimo v našem klubu in jih želimo prenašati tudi na druge". V luči te široke palete dejavnosti in vrednot, ki jih klub spodbuja, ni presenetljivo, da ga člani opisujejo kot srce in dušo lokalnega podjetništva. Po besedah Maje Fink in Metke Resnik se pričakuje, da bo klub v prihodnje še naprej rastel in krepil svojo vlogo v poslovni skupnosti.

klub poslovne odličnosti
krško
posavje

Pridružite se nam

Poglejte tudi